Ancoa mikt met zijn softwareplatform op beurzen, regulatoren, banken en andere spelers die actief zijn op de financiële markt. De visual analytics-tool analyseert grote hoeveelheden data (o.a. afkomstig van sociale media en bedrijfswebsites), en voert contextuele controles uit. Gebruikers kunnen zo marktmanipulaties en frauduleuze transacties opsporen, en operationele risico's beter inschatten.

De waarschuwingen die de software uitstuurt gebeuren in real time, wat een belangrijke troef zou zijn ten opzichte van klassieke monitoringtools die werken op basis van historische gegevens.

Hoewel de start-up in 2012 werd opgericht in Londen, zijn het management en de aandeelhouders vooral Vlaams. Eén van de founders en de huidige ceo is de Limburgse ondernemer Kurt Vandebroek, die voor de uitbreiding van de R&D-activiteiten van Ancoa trouwens naar de Corda Campus in Hasselt kijkt. Eén en ander verklaart allicht waarom ook LRM mee in deze Serie A-kapitaalronde stapt.

Naast LRM doen ook Smartfin Capital (het investeringsvehikel rond Jurgen Ingels), het Antwerpse Buysse & Partners, het Nederlandse Velocity Capital en het management zelf hun duit in het zakje. In totaal haalt Ancoa met deze operatie 4,145 miljoen pond op, of 5,5 miljoen euro.

Het verse geld zal gebruikt worden voor de uitbouw van de antenne in Hasselt, om te investeren in nieuwe partnerships, om extra mensen aan te werven en om internationaal sneller te kunnen groeien.

"Het doel is om onze contextuele surveillance tools breder ingang te doen vinden in de financiële markt", legt Vandebroek uit. "In een tijdperk waar er steeds meer regeldruk is om marktmisbruiken te detecteren en om gepast te reageren, moeten we onze klanten helpen zodat ze vol vertrouwen en zonder zorgen kunnen om gaan met alle wettelijke verplichtingen. We willen daarom continu investeren in ons team en in de verbetering van onze technologie."

Ancoa mikt met zijn softwareplatform op beurzen, regulatoren, banken en andere spelers die actief zijn op de financiële markt. De visual analytics-tool analyseert grote hoeveelheden data (o.a. afkomstig van sociale media en bedrijfswebsites), en voert contextuele controles uit. Gebruikers kunnen zo marktmanipulaties en frauduleuze transacties opsporen, en operationele risico's beter inschatten. De waarschuwingen die de software uitstuurt gebeuren in real time, wat een belangrijke troef zou zijn ten opzichte van klassieke monitoringtools die werken op basis van historische gegevens.Hoewel de start-up in 2012 werd opgericht in Londen, zijn het management en de aandeelhouders vooral Vlaams. Eén van de founders en de huidige ceo is de Limburgse ondernemer Kurt Vandebroek, die voor de uitbreiding van de R&D-activiteiten van Ancoa trouwens naar de Corda Campus in Hasselt kijkt. Eén en ander verklaart allicht waarom ook LRM mee in deze Serie A-kapitaalronde stapt. Naast LRM doen ook Smartfin Capital (het investeringsvehikel rond Jurgen Ingels), het Antwerpse Buysse & Partners, het Nederlandse Velocity Capital en het management zelf hun duit in het zakje. In totaal haalt Ancoa met deze operatie 4,145 miljoen pond op, of 5,5 miljoen euro. Het verse geld zal gebruikt worden voor de uitbouw van de antenne in Hasselt, om te investeren in nieuwe partnerships, om extra mensen aan te werven en om internationaal sneller te kunnen groeien. "Het doel is om onze contextuele surveillance tools breder ingang te doen vinden in de financiële markt", legt Vandebroek uit. "In een tijdperk waar er steeds meer regeldruk is om marktmisbruiken te detecteren en om gepast te reageren, moeten we onze klanten helpen zodat ze vol vertrouwen en zonder zorgen kunnen om gaan met alle wettelijke verplichtingen. We willen daarom continu investeren in ons team en in de verbetering van onze technologie."