Wallonië heeft nood aan meer flexibele instrumenten om zijn start-ups vooruit te helpen, en lanceert daartoe een nieuwe investeringsvehikel dat van start gaat met 50 miljoen euro in de portfolio. "Denk aan de GIMV in Vlaanderen", legt Benoît Hucq van het Agence du Numérique uit, "maar dan met een focus op digitale start-ups."

Het nieuwe groeifonds maakt deel uit van het fameuze Plan Numérique van de overheid, dat van Wallonië een gewest wil maken dat voorop loopt in de digitale revolutie. In totaal wordt er trouwens - gespreid over vier jaar - 500 miljoen euro vrijgemaakt om aan de slag te gaan met de actiefpunten en de maatregelen uit dat plan.

"Belangrijk is dat het nieuwe groeifonds snel kan schakelen, en dat er geen maandenlange administratieve rompslomp gepaard gaat met de tickets", aldus nog Hucq. "We zijn ook volop bezig met de samenstelling van een selectiecomité dat bestaat uit mensen die het wereldje door en door kennen."

Wat het verschil is met vehikels als Meusinvest en Nivelinvest, willen we nog weten? "Wel, dat er sneller geschakeld zal kunnen worden, en vaak hebben start-ups die al iets verder staan grotere bedragen nodig dan degene die ze bij Meusinvest kunnen krijgen. Bovendien zullen de specialisten die de selectie maken de digitale start-ups beter naar waarde te kunnen schatten."

Binnenkort worden er meer details vrijgemaakt over het nieuwe groeifonds.

Wallonië heeft nood aan meer flexibele instrumenten om zijn start-ups vooruit te helpen, en lanceert daartoe een nieuwe investeringsvehikel dat van start gaat met 50 miljoen euro in de portfolio. "Denk aan de GIMV in Vlaanderen", legt Benoît Hucq van het Agence du Numérique uit, "maar dan met een focus op digitale start-ups." Het nieuwe groeifonds maakt deel uit van het fameuze Plan Numérique van de overheid, dat van Wallonië een gewest wil maken dat voorop loopt in de digitale revolutie. In totaal wordt er trouwens - gespreid over vier jaar - 500 miljoen euro vrijgemaakt om aan de slag te gaan met de actiefpunten en de maatregelen uit dat plan. "Belangrijk is dat het nieuwe groeifonds snel kan schakelen, en dat er geen maandenlange administratieve rompslomp gepaard gaat met de tickets", aldus nog Hucq. "We zijn ook volop bezig met de samenstelling van een selectiecomité dat bestaat uit mensen die het wereldje door en door kennen." Wat het verschil is met vehikels als Meusinvest en Nivelinvest, willen we nog weten? "Wel, dat er sneller geschakeld zal kunnen worden, en vaak hebben start-ups die al iets verder staan grotere bedragen nodig dan degene die ze bij Meusinvest kunnen krijgen. Bovendien zullen de specialisten die de selectie maken de digitale start-ups beter naar waarde te kunnen schatten."Binnenkort worden er meer details vrijgemaakt over het nieuwe groeifonds.