Shazam is een app die via de microfoon op je smartphone naar muziek luistert en je daarna de titel en uitvoerder geeft. Je kunt ook artiesten volgen, maar tot nu toe kreeg je alleen wat achtergrondinfo en hun bekendste nummers te zien.

Daar komt weldra verandering in. Binnenkort kun je pakweg Pearl Jam volgen, waarna je ontdekt over welke muziek Eddie Vedder en de zijnen meer willen weten. Ondertussen zijn er al circa dertig acts bekend die je op die manier kunt volgen, stuk voor stuk grote namen. Niet alleen rockers als Pearl Jam, Linkin Park en Fall Out Boy, maar ook popfenomenen Robin Thicke en Coldplay en indieartieste Tove Lo stappen mee in het project.

Magische ervaring

Shazam-CEO Rich Riley kondigde het nieuws aan op een exclusief event waar onder andere Shaggy aantrad. "De beste muzikanten zijn de beste fans", motiveerde Riley de nieuwe feature. "Onze visie gaat verder dan liedjes herkennen. "We willen dat alle gebruikers een magische ervaring hebben."

Dat de app net nu met het nieuws komt, is geen toeval. De Amerikaanse multimediagigant staat namelijk op het punt om Music te lanceren, een streamingdienst met onder andere een sterke nadruk op de verbinding tussen fan en artiest, een domein waar Shazam nu dus ook op inspeelt. Het is nog niet bekend wanneer je de nieuwe feature precies kunt gebruiken. (JVL)

Shazam is een app die via de microfoon op je smartphone naar muziek luistert en je daarna de titel en uitvoerder geeft. Je kunt ook artiesten volgen, maar tot nu toe kreeg je alleen wat achtergrondinfo en hun bekendste nummers te zien.Daar komt weldra verandering in. Binnenkort kun je pakweg Pearl Jam volgen, waarna je ontdekt over welke muziek Eddie Vedder en de zijnen meer willen weten. Ondertussen zijn er al circa dertig acts bekend die je op die manier kunt volgen, stuk voor stuk grote namen. Niet alleen rockers als Pearl Jam, Linkin Park en Fall Out Boy, maar ook popfenomenen Robin Thicke en Coldplay en indieartieste Tove Lo stappen mee in het project.Magische ervaringShazam-CEO Rich Riley kondigde het nieuws aan op een exclusief event waar onder andere Shaggy aantrad. "De beste muzikanten zijn de beste fans", motiveerde Riley de nieuwe feature. "Onze visie gaat verder dan liedjes herkennen. "We willen dat alle gebruikers een magische ervaring hebben."Dat de app net nu met het nieuws komt, is geen toeval. De Amerikaanse multimediagigant staat namelijk op het punt om Music te lanceren, een streamingdienst met onder andere een sterke nadruk op de verbinding tussen fan en artiest, een domein waar Shazam nu dus ook op inspeelt. Het is nog niet bekend wanneer je de nieuwe feature precies kunt gebruiken. (JVL)