Als één van 's werelds invloedrijkste nieuwszenders telt Al Jazeera meer dan 80 kantoren over de hele wereld. Het overkoepelende 'Al Jazeera Media Networks' bereikt met meer dan 10 televisiekanalen ruim 270 miljoen gezinnen in meer dan 140 landen.

Het bedrijf is volop aan het investeren in nieuwe technologieën, en voor de controle over zijn wereldwijde netwerk koos het voor het DataMiner-softwareplatform van Skyline Communications uit Izegem.

"Onze software gaat instaan voor het overkoepelende beheer van alle uitzendingen en de uitwisseling van alle digitale informatie tussen het hoofdkwartier in Doha en de 80 kantoren in de wereld", geeft ceo Ben Vandenbergh een woordje uitleg. "Dit contract is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf."

Eerder op het jaar leverde Skyline al een DataMiner-systeem voor beIN Sports, de afdeling van Al Jazeera die een grote portfolio van sportrechten uitbaat (waaronder de Bundesliga, de UEFA Champions League, het European Football Championship enz.).

Skyline's DataMiner-platform zorgt ervoor dat alle beelden van deze sportevenementen automatisch via satellietverbindingen tot bij de miljoenen kijkers wordt gebracht.

Fast 50

Skyline Communications is één van de snelst groeiende technologiebedrijven in België. Onlangs werd het voor het tweede jaar op rij opgenomen in de Deloitte Technology Fast 50. Ook behaalde het dit jaar opnieuw een recordverkoop met activiteiten in meer dan 100 landen.

De softwareboer specialiseert in hoogtechnologische software voor het beheren en aansturen van complexe broadcast-, satelliet-, kabel- en telecomsystemen. In zijn hoofdkwartier te Izegem stelt het ondertussen meer dan 150 software-, ict- en telecomingenieurs te werk.

Als één van 's werelds invloedrijkste nieuwszenders telt Al Jazeera meer dan 80 kantoren over de hele wereld. Het overkoepelende 'Al Jazeera Media Networks' bereikt met meer dan 10 televisiekanalen ruim 270 miljoen gezinnen in meer dan 140 landen. Het bedrijf is volop aan het investeren in nieuwe technologieën, en voor de controle over zijn wereldwijde netwerk koos het voor het DataMiner-softwareplatform van Skyline Communications uit Izegem. "Onze software gaat instaan voor het overkoepelende beheer van alle uitzendingen en de uitwisseling van alle digitale informatie tussen het hoofdkwartier in Doha en de 80 kantoren in de wereld", geeft ceo Ben Vandenbergh een woordje uitleg. "Dit contract is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf."Eerder op het jaar leverde Skyline al een DataMiner-systeem voor beIN Sports, de afdeling van Al Jazeera die een grote portfolio van sportrechten uitbaat (waaronder de Bundesliga, de UEFA Champions League, het European Football Championship enz.). Skyline's DataMiner-platform zorgt ervoor dat alle beelden van deze sportevenementen automatisch via satellietverbindingen tot bij de miljoenen kijkers wordt gebracht.Fast 50 Skyline Communications is één van de snelst groeiende technologiebedrijven in België. Onlangs werd het voor het tweede jaar op rij opgenomen in de Deloitte Technology Fast 50. Ook behaalde het dit jaar opnieuw een recordverkoop met activiteiten in meer dan 100 landen. De softwareboer specialiseert in hoogtechnologische software voor het beheren en aansturen van complexe broadcast-, satelliet-, kabel- en telecomsystemen. In zijn hoofdkwartier te Izegem stelt het ondertussen meer dan 150 software-, ict- en telecomingenieurs te werk.