GIAL levert sinds 1993 informaticadiensten aan administraties. Door zijn ervaring met de Stad Brussel heeft de dienstenleverancier zijn aanbod kunnen uitbreiden naar de openbare diensten van gemeenten, provincies, gewesten, gemeenschappen en paragemeentelijke vzw's.

Het mandaat van Vander Auwera bij Fedict begon in 2003. Hij was als director shared services ook gedetacheerd naar de Federale Politie in het kader van het Nationaal Veiligheidsplan, waarvoor hij enkele projecten opstartte.

De licentiaat informatica, die een groot deel van zijn carrière in de bank- en verzekeringswereld heeft doorgebracht, treedt bij GIAL in de voetsporen van Jean-Marc Goeders.

Volgens ingewijden zou het niet verlengen van zijn mandaat bij Fedict politiek geïnspireerd zijn geweest.

GIAL levert sinds 1993 informaticadiensten aan administraties. Door zijn ervaring met de Stad Brussel heeft de dienstenleverancier zijn aanbod kunnen uitbreiden naar de openbare diensten van gemeenten, provincies, gewesten, gemeenschappen en paragemeentelijke vzw's.Het mandaat van Vander Auwera bij Fedict begon in 2003. Hij was als director shared services ook gedetacheerd naar de Federale Politie in het kader van het Nationaal Veiligheidsplan, waarvoor hij enkele projecten opstartte.De licentiaat informatica, die een groot deel van zijn carrière in de bank- en verzekeringswereld heeft doorgebracht, treedt bij GIAL in de voetsporen van Jean-Marc Goeders. Volgens ingewijden zou het niet verlengen van zijn mandaat bij Fedict politiek geïnspireerd zijn geweest.