Het is een aanpak die afstand neemt van de traditionele, monolitische ICT-omgeving. In de plaats komt een wendbare, aanpasbare infrastructuur, gebaseerd op componenten, plug-and-play functionaliteit met open API's en eenvoudig te implementeren applicaties, processen en functies as a service.

De Europese CIO begrijpt dat de transitie naar een nieuwe benadering van ICT absoluut noodzakelijk is. In de studie van Cognizant stelt meer dan de helft van de bevraagde CIO's voorstander te zijn van een Uber-achtige benadering van ICT, met next-gen app stores, cloudtoepassingen, artificiële intelligentie en procesautomatisering als belangrijke enablers voor digitale bedrijfsprocessen. In combinatie met agile ontwikkeling en design thinking laten die nieuwe technologieën de CIO toe om makkelijk de oplossingen met de meeste waarde te kiezen - en ze aansluitend vlot en met relatief weinig moeite te implementeren. Daarmee stapt de CIO af van het traditionele pad. De gebruikelijke projecthorizon van maanden of jaren maakt plaats voor korte, gefocuste projecten, in kleine, multifunctionele teams.

Over Cognizant

Cognizant is een innovatief consultancybedrijf dat wereldwijd oplossingen biedt rond informatietechnologie en bedrijfsprocessen. Wij ondersteunen onze klanten bij de uitbouw van een sterke onderneming en de verbetering van prestaties en concurrentievermogen via innovatieve technologieën en processen. Zowat 245.000 medewerkers in ons 'global delivery network' zetten hun strategische vaardigheden, technologische kennis en ervaring met bedrijfsvoering en -processen in om onze klanten te helpen de mogelijkheden van het nieuwe werken volledig te benutten. We zijn een van de snelst groeiende ondernemingen in Europa en zijn aangeduid als 'leader' in "The Forrester Wave: Business Transformation Consultancies, Q3 2015".

https://www.cognizant.com/belgium-dutch

Het is een aanpak die afstand neemt van de traditionele, monolitische ICT-omgeving. In de plaats komt een wendbare, aanpasbare infrastructuur, gebaseerd op componenten, plug-and-play functionaliteit met open API's en eenvoudig te implementeren applicaties, processen en functies as a service.De Europese CIO begrijpt dat de transitie naar een nieuwe benadering van ICT absoluut noodzakelijk is. In de studie van Cognizant stelt meer dan de helft van de bevraagde CIO's voorstander te zijn van een Uber-achtige benadering van ICT, met next-gen app stores, cloudtoepassingen, artificiële intelligentie en procesautomatisering als belangrijke enablers voor digitale bedrijfsprocessen. In combinatie met agile ontwikkeling en design thinking laten die nieuwe technologieën de CIO toe om makkelijk de oplossingen met de meeste waarde te kiezen - en ze aansluitend vlot en met relatief weinig moeite te implementeren. Daarmee stapt de CIO af van het traditionele pad. De gebruikelijke projecthorizon van maanden of jaren maakt plaats voor korte, gefocuste projecten, in kleine, multifunctionele teams.