Om dat talent aan boord te halen en te ontwikkelen, werkt de CIO nauw samen met de recruiters van de HR-afdeling. Maar uiteraard moet de CIO eerst inzicht verwerven in de vaardigheden die nodig zijn om digitaal succesvol te zijn. Hij moet in staat zijn de bestaande teams te analyseren, in kaart te brengen welke vaardigheden ontbreken, om dan zelf het initiatief te nemen en de aanwerving van nieuw talent op te starten. In geen geval kan het de bedoeling zijn dat de CIO een afwachtende houding aanneemt en het initiatief aan HR overlaat.

De digitale CIO beheerst een brede waaier aan kennis en kunde.

In de praktijk verloopt de zoektocht naar nieuw talent niet altijd even gemakkelijk. We hebben het immers over next-gen ICT: nieuwe technologieën en methodologieën die nog niet algemeen ingang hebben gevonden in de bedrijfswereld - en al helemaal niet in het onderwijs. Het gezochte talent is schaars. Het onderzoek van Cognizant toont aan dat bijna elke CIO - 94% van het bevraagde panel - beseft dat de bestaande teams niet over alle vaardigheden beschikken om succesvol te zijn in de digitale wereld. De verwachting is dat de CIO meer gebruik zal maken van nieuwe samenwerkingsvormen om alsnog het nodige talent te kunnen inschakelen. Het gaat daarbij in de eerste plaats om de samenstelling van virtuele teams, die vanuit verschillende fysieke locaties samenwerken. In die nieuwe teams moet de CIO meer dan ooit optreden als de figuur die specialisten uit uiteenlopende domeinen samenbrengt. Trouwens, de CIO moet niet alleen nieuw talent aannemen, hij moet er ook voor zorgen dat hij zijn eigen vaardigheden op peil houdt. De digitale CIO beheerst een brede waaier aan kennis en kunde, opgebouwd tijdens uiteenlopende opdrachten bij diverse bedrijven, in verschillende rollen en in verschillende industrieën.

Over Cognizant

Cognizant is een innovatief consultancybedrijf dat wereldwijd oplossingen biedt rond informatietechnologie en bedrijfsprocessen. Wij ondersteunen onze klanten bij de uitbouw van een sterke onderneming en de verbetering van prestaties en concurrentievermogen via innovatieve technologieën en processen. Zowat 245.000 medewerkers in ons 'global delivery network' zetten hun strategische vaardigheden, technologische kennis en ervaring met bedrijfsvoering en -processen in om onze klanten te helpen de mogelijkheden van het nieuwe werken volledig te benutten. We zijn een van de snelst groeiende ondernemingen in Europa en zijn aangeduid als 'leader' in "The Forrester Wave: Business Transformation Consultancies, Q3 2015".

https://www.cognizant.com/belgium-dutch

Om dat talent aan boord te halen en te ontwikkelen, werkt de CIO nauw samen met de recruiters van de HR-afdeling. Maar uiteraard moet de CIO eerst inzicht verwerven in de vaardigheden die nodig zijn om digitaal succesvol te zijn. Hij moet in staat zijn de bestaande teams te analyseren, in kaart te brengen welke vaardigheden ontbreken, om dan zelf het initiatief te nemen en de aanwerving van nieuw talent op te starten. In geen geval kan het de bedoeling zijn dat de CIO een afwachtende houding aanneemt en het initiatief aan HR overlaat.In de praktijk verloopt de zoektocht naar nieuw talent niet altijd even gemakkelijk. We hebben het immers over next-gen ICT: nieuwe technologieën en methodologieën die nog niet algemeen ingang hebben gevonden in de bedrijfswereld - en al helemaal niet in het onderwijs. Het gezochte talent is schaars. Het onderzoek van Cognizant toont aan dat bijna elke CIO - 94% van het bevraagde panel - beseft dat de bestaande teams niet over alle vaardigheden beschikken om succesvol te zijn in de digitale wereld. De verwachting is dat de CIO meer gebruik zal maken van nieuwe samenwerkingsvormen om alsnog het nodige talent te kunnen inschakelen. Het gaat daarbij in de eerste plaats om de samenstelling van virtuele teams, die vanuit verschillende fysieke locaties samenwerken. In die nieuwe teams moet de CIO meer dan ooit optreden als de figuur die specialisten uit uiteenlopende domeinen samenbrengt. Trouwens, de CIO moet niet alleen nieuw talent aannemen, hij moet er ook voor zorgen dat hij zijn eigen vaardigheden op peil houdt. De digitale CIO beheerst een brede waaier aan kennis en kunde, opgebouwd tijdens uiteenlopende opdrachten bij diverse bedrijven, in verschillende rollen en in verschillende industrieën.