De webscale infrastructure van Nutanix is voor honderd procent software-defined. Het betekent dat ze op x86 hardware draait. Dat zorgt voor een besparing op de operationele kosten, terwijl de omgeving tegelijk toch de nodige wendbaarheid, prestaties en beschikbaarheid garandeert. Nutanix verspreidt alle data, metadata en taken over de complete cluster, waardoor er geen bottlenecks ontstaan. Het is een aanpak die tegelijk voor een voorspelbare en onbeperkte schaalbaarheid zorgt. Nutanix laat toe om heel snel nieuwe ICT-applicaties uit te rollen en upgrades uit te voeren zonder enige downtime. Ook de uitbreiding van de infrastructuur is mogelijk zonder bottlenecks of beperkingen. Meer nog, doorgaans komt er bij de ICT-medewerkers dankzij het eenvoudige operationele beheer van Nutanix tijd vrij voor activiteiten met meer toegevoegde waarde.

In principe biedt Nutanix een oplossing voor eender welk type applicaties. Nutanix biedt een brede waaier aan reference architectures, voor oplossingen als Virtual Desktop Integration (VDI), Unified Communications (UC), private cloud, enzovoort. Een reference architecture omvat een draaiboek waarmee een bedrijf heel snel met Nutanix aan de slag kan gaan. Meer nog, Nutanix kan intussen gecertificeerde draaiboeken voorleggen voor onder meer Citrix, Avaya, Microsoft SQL en Microsoft Exchange.

Starten met VDI

In de praktijk kiezen bedrijven vaak voor VDI als startpunt. VDI geldt vaak als speerpunt in de mobiele strategie van een onderneming. Helaas zorgt de traditionele VDI-architectuur - met aparte servers voor rekenkracht en opslag - daarbij voor nogal wat complexiteit, weinig flexibiliteit op het vlak van provisioning en een gefragmenteerd beheer van de infrastructuur. Het zijn elementen die het initiële enthousiasme voor de voordelen van VDI al snel in het gedrang brengen.

Nutanix laat toe de uitdagingen rond onvoorspelbare prestaties en oplopende kosten te omzeilen. De webscale architectuur consolideert compute en storage in een software-defined appliance dat gebruiksklaar is voor onder meer VMware Horizon with View, VMware Horizon Air, Citrix XenDesktop en Citrix XenApp. Nutanix Acropolis Hypervisor is intussen gecertificeerd voor Citrix XenDesktop en Citrix XenApp. Maar zoals gezegd: VDI vormt doorgaans een eerste kennismaking met de mogelijkheden van Nutanix. In principe biedt Nutanix de mogelijkheid om alle omgevingen te ondersteunen. Er zijn gecertificeerde reference architectures beschikbaar voor onder meer Citrix, Avaya UC, Exchange, SQL en SAP.

Doe de test!

Wilt u de mogelijkheden van Nutanix van nabij leren kennen? Dat is mogelijk met Nutanix CE (Community Edition). Het gaat om een versie van de software die op eender welke hardware inzetbaar is.

Kennismaken met Nutanix CE kan ook in de cloud. Ravello biedt Nutanix CE aan on demand via Amazon Webservices en Google Cloud. In de cloud gaat u heel makkelijk met een instance van start vanaf 1 dollar per uur.

De webscale infrastructure van Nutanix is voor honderd procent software-defined. Het betekent dat ze op x86 hardware draait. Dat zorgt voor een besparing op de operationele kosten, terwijl de omgeving tegelijk toch de nodige wendbaarheid, prestaties en beschikbaarheid garandeert. Nutanix verspreidt alle data, metadata en taken over de complete cluster, waardoor er geen bottlenecks ontstaan. Het is een aanpak die tegelijk voor een voorspelbare en onbeperkte schaalbaarheid zorgt. Nutanix laat toe om heel snel nieuwe ICT-applicaties uit te rollen en upgrades uit te voeren zonder enige downtime. Ook de uitbreiding van de infrastructuur is mogelijk zonder bottlenecks of beperkingen. Meer nog, doorgaans komt er bij de ICT-medewerkers dankzij het eenvoudige operationele beheer van Nutanix tijd vrij voor activiteiten met meer toegevoegde waarde.In principe biedt Nutanix een oplossing voor eender welk type applicaties. Nutanix biedt een brede waaier aan reference architectures, voor oplossingen als Virtual Desktop Integration (VDI), Unified Communications (UC), private cloud, enzovoort. Een reference architecture omvat een draaiboek waarmee een bedrijf heel snel met Nutanix aan de slag kan gaan. Meer nog, Nutanix kan intussen gecertificeerde draaiboeken voorleggen voor onder meer Citrix, Avaya, Microsoft SQL en Microsoft Exchange.Starten met VDIIn de praktijk kiezen bedrijven vaak voor VDI als startpunt. VDI geldt vaak als speerpunt in de mobiele strategie van een onderneming. Helaas zorgt de traditionele VDI-architectuur - met aparte servers voor rekenkracht en opslag - daarbij voor nogal wat complexiteit, weinig flexibiliteit op het vlak van provisioning en een gefragmenteerd beheer van de infrastructuur. Het zijn elementen die het initiële enthousiasme voor de voordelen van VDI al snel in het gedrang brengen.Nutanix laat toe de uitdagingen rond onvoorspelbare prestaties en oplopende kosten te omzeilen. De webscale architectuur consolideert compute en storage in een software-defined appliance dat gebruiksklaar is voor onder meer VMware Horizon with View, VMware Horizon Air, Citrix XenDesktop en Citrix XenApp. Nutanix Acropolis Hypervisor is intussen gecertificeerd voor Citrix XenDesktop en Citrix XenApp. Maar zoals gezegd: VDI vormt doorgaans een eerste kennismaking met de mogelijkheden van Nutanix. In principe biedt Nutanix de mogelijkheid om alle omgevingen te ondersteunen. Er zijn gecertificeerde reference architectures beschikbaar voor onder meer Citrix, Avaya UC, Exchange, SQL en SAP.