BT is belast met de communicatiediensten voor alle sites van de Spelen en voerde eerst een glasvezelnetwerk in dat een datadebiet van 60 gigabyte kan ondersteunen. Dit is “tien keer meer dan de bandbreedte in Peking”, verduidelijkt Stuart Hill, vicevoorzitter van BT Delivery Program London 2012. Hij zegt dat het de eerste keer is dat deze telecomdiensten worden toevertrouwd aan één enkele leverancier. BT staat zowel in voor de levering als voor het beheer van de stem- en gegevensnetwerken, de internettoegangen en de vaste lijnen voor alle sites. Bovendien ondersteunt BT de communicatiebehoeften van de atleten, het Olympisch Comité en de media.

“We hebben nauw samengewerkt met BT en de mobiele operators om een kwaliteitsvol serviceniveau te bieden”, verduidelijkt Pennell. De vraag naar bandbreedte is sterk toegenomen door de opkomst van mobiele toestellen (in 2008 was er nog geen sprake van de iPad en tablets…), van tv en 3D, van Twitter, Facebook, enz. En we verwachten dat het gevraagde debiet nog zal toenemen tegen de Spelen van Rio de Janeiro in Brazilië in 2016 met de komst van machine-to-machinecommunicatie.

Cisco voor het netwerk

De achterliggende netwerkinfra-structuur is van de hand van Cisco. In februari zei Neil Crockett, de managing director public sector & London 2012 bij Cisco, tegen Data News nog dat het netwerk in Londen “30 maal krachtiger zal zijn dan dat van de vorige Olympische Spelen in Peking in 2008. ” In totaal gaat het om 1.000 wireless nodes en 2.500 switches: capaciteit die nodig is om de massale toevloed aan data – voornamelijk (user generated) video – op te vangen. “In Peking was Facebook en Youtube nog geen algemeen gegeven, maar dat is nu wel het geval”, aldus Crockett.

AtoS voor de IT-integratie

Net als tijdens de voorgaande edities is AtoS een belangrijke technologische partner. Een van zijn belangrijkste taken is de verantwoordelijkheid over het Integration Lab dat zijn activiteiten begon in november 2010 en instaat voor de test van begin tot eind van alle uitrusting en applicaties en voor hun integratie tot de aanvaardingstests. Bovendien ontwikkelde AtoS drie grote applicaties: de Core Games Systems, het Information Diffusion System en het On-venue Results System. Meer dan 200 personen zijn hier momenteel mee bezig. Maar AtoS staat ook in voor het TOC of Technology Operations Center en voor het beheer van het noodback-upcenter. Dit TOC telt 180 werknemers tijdens de Spelen (24 u. op 24 in ploegen) en zorgt voor de monitoring van de technologieën en diensten die op de site geleverd worden. Het doet dienst als communicatie- en beslissingscentrum tussen de technologische partners van de Spelen, met reporting naar de verschillende verantwoordelijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content