Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Logix probeert in de Benelux door te dringen met een management voip-platform voor integratoren en internetdienstenleveranciers.

Het Amerikaanse bedrijf Communicado is voorlopig een nobele onbekende in België. Daar moet Cecilia Manco verandering in brengen. Zij is bij Logix aangetrokken als verantwoordelijke voor business development. Manco heeft jarenlange ervaring in de Amerikaanse telecomwereld, maar moet dat sinds juni nu ook vertalen naar integratoren, en internetdienstenleveranciers. Het vlaggenschip van Communicado is Streamline, een service management platform voor voice-over-ip oplossingen. Het is een hosted webgebaseerde toepassing die doorverkopers van telefonie en it-bedrijven toelaat om zonder grote basisinvestering van start te kunnen gaan met voip. Alles wordt geherbergd in het datacenter van Communicado. In principe staat deze oplossing open voor alle telefoonsystemen bij de eindklanten. Begin oktober kondigde Communicado trots aan dat Streamine nu ook gehanteerd kan worden op de ip-telefonietoepassing van Avaya. Dat is samen met Cisco, Alcatel en Siemens de grootste leverancier van telefooncentrales. “In de eerste plaats kan de integrator dank zij de ‘network health assessment’ oplossing nagaan of het netwerk van de klant klaar is voor een convergerende spraak- en data-oplossing. Daar wordt een stevig rapport van getrokken.” Vervolgens wordt een ‘open tool box’ bij de eindgebruiker geplaatst. Dat is een windowsgebaseerd platform waarbij volgens Cecilia Manco makkelijk kan worden nagegaan waar de problemen zich zouden kunnen voordoen waarop actie kan worden genomen zonder de quality of service in het gedrang te brengen. Die lijn wordt tevens doorgetrokken voor unified communications.

Geen makkelijke job voor Cecilia Manco die onder meer al bij RealDolmen aanklopte. Het pan-Europese akkoord voor de distributie van Communicado door Logix dateert trouwens al van begin dit jaar.

Californisch

Communicado ging in 2001 van start onder de naam SyncVoice met de VxTracker software voor bedrijfstelefonie. Sindsdien haalde het bedrijf uit Costa Mesa, California, omgerekend bijna 8,5 miljoen euro op, bij onder andere Clearstone venture, Softbank en Hummer Winblad. Ceo is Stephen Rizzone, die eerder ook al ceo was van IP3 Networks en Ortel. Hij heeft trouwens ervaring met de verkoop van ict-bedrijven aan grote ondernemingen. Ortel, gespecialiseerd in opto-elektronische componenten voor kabeltelevisienetwerken, verkocht hij in 2000 aan Lucent Technologies voor omgerekend 2,2 miljard euro. Eerder was hij ook al ceo van NetVantage dat zich vooral toelegde op Ethernet switching. Het werd in ’98 door Cabletron overgenomen voor omgerekend 93 miljoen euro.

Luc Blyaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content