Dimension Data kan terugblikken op een geslaagde tweede editie van de Cook’IT Challenge. Wat begon als een interne teambuildingactiviteit, is in geen tijd uitgegroeid tot een gesmaakte netwerkingdag. Met Cook’IT bracht de IT-dienstverlener heel wat medewerkers van diverse IT-afdelingen, fabrikanten en integratoren samen.

“We groeien tien tot twintig procent per jaar”, zegt HR-directeur Dirk Peeters. “Onze mensen werken hard om die groei te realiseren. Daarom vinden we het belangrijk om hen goed te ondersteunen en te motiveren, onder meer door regelmatig leuke activiteiten te organiseren.” Zo ontstond twee jaar geleden het idee om bij wijze van teambuilding groepjes medewerkers de kans te bieden hun creativiteit de vrije loop te laten in de keuken. Het initiatief kende nogal wat bijval, wat Dimension Data deed besluiten om de volgende edities een stuk breder aan te pakken. “Sinds vorig jaar hebben we de Cook’IT Challenge opengesteld voor de medewerkers van de IT-afdelingen van bedrijven, maar ook van IT-bedrijven, fabrikanten en integratoren. Dat maakte het wedstrijdaspect een stuk intensiever. Tegelijk was het voor de deelnemers een mooie gelegenheid om de medewerkers van andere bedrijven op een ongedwongen manier te leren kennen.”

Uiteindelijk namen zestien teams met vier tot zes deelnemers het tegen elkaar op in de AEG Cooking Club van het Electrolux Experience Center in Evere. Alle teams gingen aan de slag met dezelfde ingrediënten. Ze kregen een dag de tijd om vier proeven uit te voeren. Een jury van culinaire journalisten onder leiding van Pascal Devalkeneer, de chef van Le Chalet de la Forêt, stelde de eindrangschikking op. “De jury was trouwens vrij streng”, lacht Dirk Peeters, “maar tegelijk is het natuurlijk een unieke gelegenheid om als hobbykok rechtstreekse feedback en aanwijzingen te krijgen van een sterrenchef als Devalkeneer.” Het team dat uit verschillende klanten van Dimension Data bestond, scoorde het best en kreeg van de jury 79 op 100. De tweede plaats ging naar Port of Antwerp (77/100). Op de derde stek kwam BNP Paribas (74/100). Dat team kreeg ook de prijs voor het beste dessert.

100 nieuwe medewerkers gezocht

“Het succes van Cook’IT heeft Dimension Data wat extra visibiliteit bezorgd”, zegt Dirk Peeters. “Dat is uiteraard mooi meegenomen.” Voor Dimension Data was 2014 in grote lijnen een overgangsjaar, na de overname van NextiraOne begin februari. “We zijn blijven groeien, maar we verwachten dat de groei in 2015 nog veel sterker zal zijn.” Dimension Data ziet onder meer een grote toename van de activiteiten rond outsourcing en clouddiensten. “We hebben daar veel in geïnvesteerd en zien aanwijzingen dat die activiteiten het komende jaar een hoge vlucht zullen nemen.” Sinds de overname van NextiraOne telt Dimension Data in ons land 600 medewerkers. Daar wil het bedrijf er in 2015 nog 100 aan toevoegen. Dirk Peeters: “We zoeken technische profielen, onder meer rond security en contactcenteroplossingen, maar ook contractmanagers, service delivery managers, projectmanagers en accountmanagers.”

Bij rekrutering werkt Dimension Data altijd met de inhoud van de job als uitgangspunt. Het bedrijf werkt daarbij onder meer vaak via sociale media, waar het heel gericht potentiële nieuwe medewerkers op een gepersonaliseerde manier aanspreekt. “We bieden onze medewerkers tegelijk ook een grote flexibiliteit en uitgebreide mogelijkheden op het vlak van opleiding”, vervolgt Dirk Peeters. “Twintig procent van de werktijd van de medewerkers gaat naar opleiding en training.” Dat maakt van Dimension Data een aantrekkelijke werkgever. ” Je kunt ervoor kiezen je in een specifiek technologisch domein te verdiepen en je zo tot op het hoogste niveau te specialiseren. Maar even goed kun je bij ons een carrière uitbouwen door een brede interesse te ontwikkelen en diverse functies te doorlopen.” Begin volgend jaar brengt Dimension Data alle Belgische medewerkers samen in een nieuw bedrijfsgebouw in Diegem, op een boogscheut van de huidige locatie in Evere.

DIMENSION DATA BELGIUM

RAKETSTRAAT 66 – 1130 BRUSSEL

TEL: 02/745 04 45 – WWW.DIMENSIONDATA.COM/EN-BE

A PRODUCT OF dimension data

Partner Content