Het beste van MWC

WIWE

Onze journalisten gingen de beursvloer op om de interessantste en beste producten van MWC op te zoeken.

Wiwe meetinstrumentje voor hartpatiënten

Sanatmetal heeft met Wiwe een compact toestel ontwikkeld waarmee u snel een hart-analyse kan maken. Het toestel voert een ECG-scan uit, en controleert de regelmatigheid van uw hartslag, beide vitale tests voor hartpatiënten. Het zou ook vroegtijdig bepaalde hartziekten vaststellen, zoals bijvoorbeeld cardiomyopathie. U gebruikt het apparaat door tegelijk uw twee wijsvingers op de sensors te plaatsen. Na iets langer dan een minuut verschijnt het resultaat van de test in de app voor Android of iOS. Als een resultaat ernstig is, krijgt u het advies om contact op te nemen met een dokter. De Wiwe is online te koop voor zo’n 220 euro.

Cubex een bewegend kussen voor mobiele 4D-cinema

De Koreaanse start-up Cubex wil 4D-content mobiel wil maken. De Motion Seat van het bedrijf genereert bewegingen op basis van alle soorten van media. Als u bijvoorbeeld een race game speelt, of u bekijkt een film waar een wagen scherp door de bocht vliegt, beweegt het kussen mee met de actie. Volgens Cubex heeft haar Motion Seat veel toepassingsmogelijkheden. Aan de hand van magneten kan je hem bevestigen op een bureaustoel, een zetel of krukje. Als u het kussen mobiel, op batterij gebruikt is het na 60 minuten uit met de pret. Gelukkig kan u het ook gewoon rechtstreeks op netstroom aansluiten.

LiFi internet via het licht

PureLiFi is een Schots bedrijfje dat internet over licht stuurt in plaats van over de meer traditionele radiogolven. “Je sluit onze modem aan op een lamp en het internet wordt daarna doorgestuurd naar alle toestellen die de dongle hebben”, legt Mostafa Afgani, founder van pureLiFi, uit. Het idee is daarbij dat u, met de dongle, onder de lamp gaat staan om op het netwerk te gaan. Dat is vooral handig in drukke ruimtes zoals, och, een telecomconferentie. “Licht heeft het voordeel dat je het goed binnen de perken kunt houden. Radiogolven gaan door alles heen en dat zorgt voor heel wat interferentie. Maar ons netwerk is heel goed afgelijnd. Je ziet ook tot waar dat netwerkje loopt. Met meerdere lampen is er genoeg overlap om het netwerk over te dragen en dus bijvoorbeeld een filmpje te laten doorspelen als je van de ene lamp naar de andere gaat. Maar je netwerk gaat maar tot waar jij het wilt.”

Cubex
Cubex

Dojo by BullGuard een IoT-steentje

Beveiliger BullGuard brengt Dojo uit, een ‘intelligent IoT security platform’ voor dienstenleveranciers. Bedoeling van de software is om externe dreigingen en aanvallen tegen te houden, voordat ze binnensluipen in de smart home. Dojo zet u tussen uw wifi-router en uw modem, of plugt u rechtstreeks in de router, en vandaaruit houdt de software uw netwerk in de gaten. Er is uiteraard een app waarop u kunt meevolgen. Daarnaast is er ook een steen. Of iets dat daar sterk op lijkt. De Dojo Pebble communiceert draadloos met het basisstation en moet visueel weergeven wanneer er problemen zijn. Groen als alles ok is, oranje als er een malware-probleem of iets gelijkaardigs is gedetecteerd en BullGuard weet hoe het dat moet oplossen. Bij rood gaat u manueel moeten ingrijpen.

PURELiFi
PURELiFi

Asus Zenfone 5 de onverwachte hit

We weten niet goed wat we verwachtten bij de lancering van de Asus Zenfone 5, maar de uiteindelijke reeks is alvast opmerkelijk. Het merk is bij ons vooral gekend voor zijn laptops, maar het maakt al jaren smartphones voor het middensegment, met veel focus op lifestyle en camera’s. Dat is met de Zenfone 5 Lite niet anders. Het ding komt met maar liefst vier camera’s. Op moment van schrijven een record. Nog iets boeiender vonden wij de nieuwe high end Asus Zenfone 5Z. Het vlaggenschip in de reeks heeft namelijk bijzonder hoge specificaties: een Snapdragon 845 chip met AI Boost, 4 tot 8 GB RAM en 64 tot 256 GB aan interne opslag, voor een prijs die een pak lager ligt dan de concurrenten. De goedkoopste versie van het toestel hebt u al voor een adviesprijs van 479 euro, vanaf juni.

Asus Zenfone 5
Asus Zenfone 5

De Samsung Galaxy S9 de diva

Lange rijen voor de aankondiging van de Samsung Galaxy S9 en S9+, het nieuwe vlaggenschip van ‘s werelds marktleider in smartphones. En dat nieuwe toestel moet het vooral hebben van de camera. Het toestel komt met twee lenzen aan de achterkant. En die moeten onder alle omstandigheden degelijke beelden kunnen schieten. Wazige beelden kunnen achteraf nog worden fijngesteld en vooral, een van de twee heeft een bijzonder groot diafragma, waardoor ook bij weinig licht goeie foto’s kunnen worden gemaakt. Daarnaast werd er een ‘super slow-mo’ functie toegevoegd, en kan de camera nu live vertalingen geven van borden in een andere taal. Verder heeft het toestel wat je verwacht van een vlaggenschip. Geanimeerde emoji’s, een super Amoled scherm van 5,8 of 6,2 inch, Dolby 3D surround sound en een combinatie van een gezichtsscan en vingerafdrukscanner om het toestel veilig te ontsluiten. Europese toestellen hebben een 64-bit octa-core processor van Exynos aan boord, 4 tot 6 GB aan ram, en 64 tot 256 GB opslag. De Galaxy S9 is half maart te koop vanaf 849 euro voor de 64 GB-versie, de S9 Plus kost minstens 949 euro.

Dojo by BullGuard
Dojo by BullGuard
Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content