Siemens Enterprise Communications (SEN) wil zich differentiëren door als allereerste een end-to-end oplossing voor mobile unified communications uit te brengen.

“Op zich is er niets nieuw aan elk afzonderlijk deeltje”, zegt Marcus Birkl, vice-president voor de HiPath Wireless oplossingen, “maar de combinatie van dit alles in één vendor is de primeur.” Speciaal is onder meer de toevoeging van de HiPath Wireless WLAN (802.11n) en de mogelijkheid om via Power over Ethernet (POE) aan energiebesparing te doen. Maar SEN is vooral vol lof over de fixed mobile convergence die nu toegevoegd wordt aan het Openscape UC-aanbod. Gebruikers kunnen – als ze over een dual phone beschikken – automatisch en naadloos switchen tussen een gesprek over het ip-netwerk of de wlan-connectie. Zowel Symbian-devices, Nokia-smartphones, Windows Mobile-toestellen als Blackberry’s kunnen worden geïntegreerd in het netwerk via een client op de gsm. Volgens Marcus Birkl is de wlan-technologie meer dan matuur genoeg en kan er geen twijfel over bestaan dat wifi dé standaard wordt voor mobility. “Binnen 1 à 2 jaar verwachten we dat wifi een standaardfunctie zal zijn op business-gsm’s. Het grote voordeel voor bedrijven is dat ze op die manier weer controle kunnen krijgen over de totale telecomfactuur”, besluit Marcus Birkl. SEN ziet er zelfs een totaal nieuwe ‘mobile unified communications’ markt in, waarbij het volop voor hoge volumes gaat.

Blij met Gores

Tijdens een keynote op de Voicecon-beurs toonde Gerhard Otterbach, chief market operations officer bij SEN, zich overigens zeer verheugd over de recente joint venture met Gores die nu 51 procent van SEN bezit. “Dankzij deze sterke partner is er een einde gekomen aan twee jaar van onzekerheid en is er een stabiele omgeving gecreëerd. Ik kan je verzekeren dat het niet makkelijk was om in een raad van bestuur beslissingen te nemen waarbij de aandeelhouder voortdurend schreeuwt dat een verkoop nodig is”, stak hij zijn kritiek niet onder stoelen of banken. Ook Vincent Simonart, ceo van SEN Belux, is blij met de instap van Gores. Hij verwacht niet meteen gevolgen voor België. Al geeft hij toe dat er op termijn gepraat zal moeten worden over RealDolmen, de integrator waar Gores eveneens aandeelhouder is. RealDolmen verdeelt bijvoorbeeld ook unified communications oplossingen van NEC Philips. “Maar misschien komt er wel een win-win oplossing uit de bus waarbij zowel RealDolmen als SEN sterker uit het verhaal komt”, hoopt Simonart.

[KVDS]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content