HP maakte met de aankondigingen op zijn Discover-event in Las Vegas wel duidelijk hoezeer het bedrijf de nodige bouwstenen voor een ict ‘new style’ in de vingers heeft.
Klantengerichte events zals HP’s Discover, krijgen gewoonlijk een slogan mee, die bondig de strategie van het bedrijf moet weergeven. Met ‘Building a better enterprise, together’ maakt HP – dit jaar 75 jaar jong – duidelijk dat het volop tijd is voor een ict ‘new style’, en dat het hiervoor de nodige producten en diensten aanbiedt. Bill Veghte, executive vp en general manager van HP’s Enterprise Group, maakt zich sterk dat inzake alle belangrijke ‘drivers’ van de ‘new style’ ict – virtualisatie, cloud, big data, nieuwe datacenters en zo meer – HP een “open en vertrouwde partner” kan zijn, ook “voor kmo’s,” met voor hen “de juiste ict via partners.”
WAT NODIG IS
HP heeft hiervoor een ‘converged infrastructure’ ontwikkeld, met implementaties van cloud-, beheer- en software defined network-producten, evenals opslag- en geïntegreerde systemen, met claims inzake baanbrekende ontwikkelingen.
Op Discover in Las Vegas introduceerde HP zo de 3PAR StoreServ 7450 opslageenheid, met ‘flash’-opslag die bedrijfskritieke toepassingen in grote bedrijven aankan, en dat voor een kostprijs die concurreert met deze van opslag op basis van harde schijven (per bruikbare GB). “Een kantelmoment,” meent David Scott, svp en general manager van HP Storage, en een systeem dat tevens heel wat opstartbedrijfjes in de flash- opslagsector op hun plaats zal zetten. Voorts heeft het bedrijf ook een nieuwe en geëvolueerde vorm van beheer op afstand van ‘back-up’ systemen – HP StoreOnce met Federated Catalyst – die complexiteit in het BU-gebeuren en het al te vele menselijk ingrijpen aanpakt.
Voorts boeken de eind vorig jaar aangekondigde ‘converged’ systemen (op Discover 2013, in Europa, alias de ‘Shark’ systemen) heel wat succes, met ondertussen al een rist versies die voor specifieke werklasten kunnen worden geoptimaliseerd. Zo is er de Converged System oplossing bestemd voor ondersteuning van SAP’s HANA, en de snelste groeier in deze familie.
“Waarom hiervoor HP kiezen”, klonk een vraag, aangezien IBM en Oracle hun oplossingen à la Converged Systems in ongeveer dezelfde bewoordingen aanprijzen? Waarop HP verwijst naar zijn aandacht voor open standaarden versus ‘bedrijfseigen’ technologie, de variëteit aan versies (zoals voor SAP HANA), en de aandacht voor ‘end to end’ software updates doorheen de hele life cycle.
OpenView werd voorts ook uitgebreid met beheerfuncties voor Converged Systems, met het oog op een ‘IT-as-a-Service’ aanbod door ict-afdelingen in bedrijven.
NETWERK AAN DE BEURT
Als ‘compute’ en ‘storage’ twee hoeken van een ict-driehoek vormen waar al heel wat vooruitgang werd geboekt, ziet HP de derde hoek – ‘network’ – als het ict-onderdeel dat het verst achterop loopt. Bij de oplossing ervan primeert de ontwikkeling van ‘software defined networks’, met het oog op snel veranderbare netwerken conform nieuwe bedrijfsnoden, met minder complexiteit (door minder manuele beheeractiviteit) en met lagere kosten.
Antonio Neri, svp en general manager van de server & networking business unit, kon op Discover uitpakken met de nieuwe virtual cloud networking sdn-applicatie, bestemd voor cloud virtualisatie op basis van ‘open source’ standaarden. En klanten kunnen bij HP terecht voor hulp en advies om de weg af te leggen om de transformatie van hun huidige netwerken in meer moderne omgevingen uit te voeren – de HP Trusted Network Transformation. HP benadrukt dat het zowel de weg van open source, als van meer bedrijfseigen producten zal bewandelen. Zo steunt het HP’s Helion cloud product wel op de ‘Openstack’ open source code, maar werden elementen toegevoegd met het oog op ‘enterprise grade’ kwaliteit.
Qua netwerkproducten, werd tevens de HP FlexFabric datacenter 7900 switch series aangekondigd, die mee helpt om netwerk snel en flexibel aan nieuwe noden aan te passen.
Kortom, sdn moet je uiteindelijk meer als een systeem zien, klinkt het.
Guy Kindermans
HP wil een open en betrouwbare partner zijn, ook voor kmo’s.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier