Pieterjan Van Leemputten

Intel pakt uit met de Core vPro processorfamilie, Broadwell voor enterprises. Maar is dat nog wel relevant als u aan byod doet ?

Met Broadwell zet Intel in op snellere, zuinigere en dunnere chips. In een kantooromgeving telt immers niet meer wie de snelste heeft, maar wie het langst kan rondlopen met zijn toestel. Daarom belooft Intel dat zijn Core vPro-reeks ten opzichte van een 4 jaar oude laptop de helft dunner en lichter is, 2,5 keer sneller en 3 keer betere batterijduur. Ook ten opzichte van de vierde generatie zijn er verschillen : “Met het 14 nanometer proces verbruiken we nog minder stroom waardoor je een half uur langer kan doorgaan op dezelfde batterij. En je krijgt kleinere toestellen in allerlei vormen”, legt Tom Garrison, vice president en general manager van de business client platform division en de pc client group bij Intel uit. Natuurlijk zijn die nieuwe form factors zoals een tablet met toetsenbord, niet nieuw. De Surface van Microsoft zit intussen aan zijn derde generatie. “Het zijn natuurlijk niet de eerste, maar het zijn wel betere toestellen en we willen een zo breed mogelijke portfolio zodat de werknemer een keuze kan maken. Je hebt als werknemer nooit zo’n uitgebreide keuze als vandaag.”

Maar hoe verschilt de gewone Broadwell-chip van de chip met vPro ? Daarvoor kijken we naar het beheer. Zo kan je de toestellen beheren met Intel Active Management Technology, een groepsbeleid op hardwareniveau mogelijk maakt. Handig wanneer je it-helpdesk vaak op pad moet voor een herinstallatie, want ook als het besturingssysteem onderuit gaat kan je met deze technologie van op afstand een herinstallatie uitvoeren zonder dat de helpdesk ter plaatse moet komen. “Je hebt van op afstand toegang tot het bios door een kleine management engine in de chipset. Dat geeft een beheerder gecontroleerde toegang tot de machine waardoor je bijvoorbeeld vanaf een externe drive een nieuwe image naar het toestel kan sturen”, legt Garrison uit.

DRAADLOOS

In de marge van de vPro-aankondiging pakt Intel ook uit met zijn Intel Pro Wireless Display. Een adapter met hdmi-connector waarmee je je scherm draadloos kan overbrengen. Het principe is gebaseerd op Miracast, en werkt dus ook met andere toestellen die de technologie ondersteunen. Ook met de Intel Wireless Docking wil het bedrijf de zakelijke gebruiker overtuigen door toestellen niet langer vast te klikken op een dockingstation, maar hen er gewoon op of naast te zetten.

Pieterjan Van Leemputten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content