Kristel Demotte (31) behaalde het bachelordiploma toegepaste informatica aan de Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen. Tijdens haar opleiding liep ze stage bij Avanade, een joint venture van Microsoft en Accenture. Tien jaar later werkt ze er nog altijd. Kristel woont in Mechelen met haar man Sebastiaan. Acht maanden geleden kregen ze hun eerste kindje: Livia.

5:00 Dochter Livia krijgt haar eerste flesje. Daarna kruip ik weer in bed om nog wat te slapen.

6:30 Ik sta op, neem een douche en start met de voorbereidingen van de komende dag. Ik zet Livia’s spulletjes klaar en smeer mijn boterhammen voor de lunch.

7:30 Livia is wakker. Ik kleed haar aan.

8:00 Ik zet Livia af in de crèche en vertrek naar het hoofdkantoor van Avanade in Merelbeke. In de auto drink ik een koffietje.

9:15 Aankomst op kantoor. Ik begin met een vast ritueel: de pc aanzetten, koffie drinken en e-mails doornemen.

9:45 Tijdens de maandelijkse Resource Planning Meeting overlopen we of alle lopende en komende projecten netjes zijn ingepland.

10:30 Vergadering met de technische architect van één van mijn business intelligence-projecten. We bespreken enkele change requests. Ik vind het altijd leuk om mee te denken over de technische kant van onze oplossingen.

11:00 We vergaderen over de budgetinschatting van een nieuwe asset. We willen een nieuwe oplossing voor business intelligence bouwen in combinatie met Dynamics AX. Er komen nieuwe elementen voor de business case op tafel.

12:30 Terwijl ik boterhammen eet, lees ik snel nog wat e-mail.

13:00 Binnenkort organiseren we een demosessie voor een multinational. Ik werk verder aan de voorbereidingen.

15:00 We doen een dry run van de demosessie, samen met collega’s van Microsoft. Ik weet meteen waar ik de komende dagen nog verder aan moet werken…

17:00 Afspraak met één van de teamleden voor ons maandelijks gesprek. We hebben het vooral over een training waar het teamlid interesse voor heeft.

17:45 Volgende week werk ik twee dagen in Denemarken. Ik boek de vluchten.

18:00 Ik check de file richting Antwerpen… en besluit nog wat op kantoor te blijven.

19:30 Toch nog vlot thuis geraakt. Livia in bad, nog wat spelen, laatste flesje en dan naar bed.

20:00 Tijd voor het avondmaal. Koken is mijn ontspanning van de dag. Sebastiaan en ik vertellen elkaar over de voorbije dag. Sebastiaan is testmanager bij een groot consultancybedrijf en heeft net als ik een drukke agenda. We spreken af wie Livia morgen naar de crèche brengt en wie haar ’s avonds ophaalt.

21:45 Ik lees nog wat in bed, maar al snel vallen mijn ogen dicht. Morgen staat weer een drukke dag op het programma, met een afspraak bij een klant in Luik.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content