Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

‘Nogmaals, nog een keer’ lijkt het motto van de ‘ICT Manager of the Year Contest’ te worden. Ook dit jaar weet een deelnemer immers deze titel een tweede keer te veroveren, Alain Conrath van de Landsbond Christelijke Mutualiteiten (LCM). De CIO of the Year scoort dan weer een première met de eerste Franstalige laureaat, Daniel Lebeau, vice president management IS bij GSK Biologicals.

Elke editie van de ‘ICT Manager of the Year contest’ beoogt hetzelfde doel, maar is telkens weer toch even anders. De ‘contest’ lauwert een project dat zowel technologisch solide is, als voor het bedrijf een bijzondere impact op de werking heeft. Dat Alain Conrath van de LCM een tweede keer scoort – dit jaar met Refac, drie jaar na zijn eerste titel – was voor de ‘Grand jury’ snel en schier unaniem duidelijk, gezien de omvang én de impact van het project.

Nee, dan werd er veeleer gedebatteerd over de categorieën waarin de projecten thuishoorden. Normalerwijze huldigt de contest een project uit de privé-economie en een project uit de publieke sector, met in beide telkens ook een ‘runner-up’. Na de beoordeling van de projecten – die stuk voor stuk interessant waren, maar tevens erg uiteenlopend qua omvang en complexiteit – werd ervoor gekozen dit jaar uit alle projecten één laureaat ‘alle categorieën’ te kiezen, naast twee runners-up. En dat laatste was geen toeval, want twee projecten scoorden niet alleen ex-aequo bij de gewone stemming, maar ook nog eens bij een tweede, bijkomende stemming. Kortom, twee runners-up, die bovendien ook nog mooi twee aspecten van een project ilustreren: infrastructuur en hr.

Bij de CIO of the Year – de vierde persoon met deze titel – ging Data News dit jaar sowieso een première hebben. Op basis van de top drie zoals bepaald door de lezers, kon de ‘Grand Jury’ niet anders dan een eerste vrouwelijke laureate of een eerste Franstalige te kiezen. Met Daniel Lebeau werd het een eerste Franstalige laureaat, die bij GlaxoSmithKline Biologicals de functie van vice president management and information systems vervult. Zijn predikaat van CIO of the Year verdient hij niet alleen met zijn aanpak bij GSK Biologicals, maar tevens met zijn presentie in de Belgische ict-wereld, waar hij zijn ervaringen en expertise deelt met collega’s.

Graag bedanken we langs deze weg iedereen – de lezers van Data News en de leden van de jury – voor hun gewaardeerde medewerking aan de CIO of the Year en ICT Manager Contest. En ook nu denken we al weer aan de editie van 2011!#

Guy Kindermans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content