Uw IT-kennis bewijzen loont
Online quiz’jes kent u misschien vooral van Facebook. Maar ze bestaan ook in een professionele omgeving én blijken alsmaar meer succes te hebben – zeker in een IT-context.
Vorig jaar lanceerde EditX voor de allereerste keer een online ‘IT Challenge’: een soort quiz waarin u uw eigen skills kan testen, maar ook kan bijleren en kennis maken met andere IT-gelijkgezinden. In zo’n challenge hebt u 10 tot 15 minuten de tijd om zoveel mogelijk vragen correct te beantwoorden. En er is ook aandacht voor gamification. Zo kan u drie jokers inzetten: de oplossing aan mededeelnemers vragen, raad vragen aan uw vrienden, of een 50/50-joker op de virtuele tafel gooien. Eindigt u bij de beste? Dan krijgt u een uitnodiging voor de finale.
Het was SatellIT dat vorig jaar de Microsoft .Net Challenge opzette met EditX. Die werd meteen een groot succes, met meer dan 800 deelnemers uit alle uithoeken van het land, waarvan er drie gelauwerd werden: Gilles Meyer, David Scime en Michiel Wouters. Zij maken ondertussen deel uit van de 17-koppige jury die de tweede editie van de Microsoft .Net Challenge ondersteunt en de vragen opstelt rond .NetCore, Azure, Devops, Xamarin, AI en UWP.
EditX ontwikkelde het platform, maar het is SatellIT dat het initiatief rond de .Net Challenge nam. SatellIT wil het vak van .Net developers in de spotlights zetten, maar ook hun hele community aanspreken. U raadt het al: SatellIT is actief in .Net. Maar het initiatief lokte ondertussen ook belangstelling uit andere, concurrerende hoeken. De bank ING bijvoorbeeld organiseerde ondertussen een online wedstrijd rond Java en big data. Ook Vlerick en Ageas zetten hun schouders onder een challenge over big data en FPS Finance organiseert er eentje – ook al rond Java.
Python Challenge
Eerder dit jaar ontdekte ook Cisco België het concept. Samen met de ECAM Hogeschool en Dimension Data lanceerde Cisco België een wedstrijd rond Python. Voor deze eerste challenge stelden de partners een Europese jury samen. Elk lid formuleerde een aantal vragen om zo tot een online quiz van een dertigtal vragen te komen. De twintig beste kandidaten werden uitgenodigd voor een finaleronde bij Cisco op 18 april. Er zijn twee competities: een voor IT-studenten en een voor professionals. “Python is nog altijd een grote onbekende in bachelor- en masteropleidingen informatica. Hoewel inmiddels al bijna dertig jaar oud, is Python toch een van de programmeertalen van de toekomst. Python is uitermate geschikt voor de ontwikkeling van software-defined ICT en het eenvoudig programmeren van interfaces tussen systemen (API’s). Met de Python-challenge willen we de taal meer onder de aandacht brengen”, zegt Hugues De Pra van Cisco.
Deelnemers blijken ondertussen in te schrijven van over heel de wereld (Mada-gaskar, Burkina Faso, Macedonië…). Daar heeft de internationale jury en bijbehorende exposure ongetwijfeld veel mee te maken, maar EditX lonkt met zijn platform ook nadrukkelijk naar het buitenland. Met de eerste concrete successen: zo organiseerde BNP Paribas in Frankrijk al een challenge. Ook in onder meer Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje staan wedstrijden gepland.
Cyber Security Challenge Belgium
Niet alleen EditX biedt challenges aan. De Cyber Security Challenge Belgium is bijvoorbeeld een nationale wedstrijd voor alle afstuderende studenten over heel België. Deze challenge is een initiatief van NVISO en wordt gesteund door onder meer Accenture, Hello Bank, KBC, ING, Defensie, Davinsi Labs, het Brusselse Gewest, Kaspersky Lab en vele anderen. Ook het Centrum voor Cybersecurity België, het CERT.be, de Cyber Security Coalition, LSEC en technologiefederatie AGORIA verlenen hun steun.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier