Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Met zijn nieuw hybride ISE-aanbod combineert de Amerikaanse bouwer Xiotech het beste van opslag op solid state disk (ssd) met klassieke hard disk. En dat op een volkomen transparante manier voor de gebruiker. Het product is deze zomer beschikbaar via OPNS.

Voortbouwend op zijn expertise in high performance- en uiterst betrouwbare opslag, lanceerde Xiotech iets meer dan 2 jaar geleden zijn ISE-aanbod (Intelligent Storage Element) in de vorm van datapacks dat in één compacte en evolutieve box zowel opslag (van 1 TB tot 1 PB), voeding, redundantie, enz. integreert. Het bevat ook autorepairfuncties en een gepatenteerde garantie van 5 jaar. In de eerste versie konden fc en sata-disks gemengd worden, maar de nieuwe ISE combineert nu ook ssd en klassieke hd. Dit zorgt voor een ideaal evenwicht tussen prijs, prestaties en capaciteit, met een optimale bedrijfsstoornistolerantie.

Feit blijft dat deze ‘evenwichtsoefening’ gebeurt zonder dat er een policy moet worden opgesteld of tiering moet worden ingevoerd, omdat de gegevensmigratie tussen de verschillende dragers wordt gestuurd door de Continuous Adaptive Data Placement-technologie, waarbij ssd en hd worden voorgesteld als één coherente pool (zonder prijssupplement). “CADP waakt permanent over de toegang tot de gegevens en beheert de transfer tussen ssd en hd volgens een gesofisticeerd investeringsrendementmodel”, aldus Eric Nobécourt, sales director van OPNS (distributeur van het product in ons land). Zo moeten er geen gegevens onnodig verplaatst worden en kan er dus beter gepresteerd worden. Bovendien kunnen de transfers die gedaan worden voor een specifieke applicatie geanalyseerd worden met een applicatieprofileringstechniek (ISE Analyser) en kan men vooruitlopen op de gegevensmigratie wanneer diezelfde applicatie vervolgens gelanceerd wordt.

Een hybride ISE 3U-eenheid bevat 20 hd’s van 900 GB en 20 ssd’s van 200 GB, met sas-interfaces van 6 Gbit/s verbonden aan een backplane van 30 GB. Xiotech bevestigt dat een hybride ISE-eenheid van 14,4 TB een praktische prestatie levert van meer dan 60.000 IOPS in Raid 10, met een kostprijs van 14,03 dollar per GB.

Xiotech is in de Belux vertegenwoordigd door OPNS, maar het bedrijf is van plan om zijn distributienetwerk in Europa te versterken, zonder noodzakelijk op zoek te gaan naar een andere dealer in ons land. OPNS is een dealer met meerwaarde die diensten aanbiedt op het vlak van consultancy, implementatie, opleiding en ondersteuning inzake opslag, en ook diensten voor virtualisatie, back-up/kopie en recovery na een probleem.

Marc Husquinet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content