23-jarig meisje mogelijk gestorven na elektrocutie iPhone 5

In China is een 23-jarige vrouw gestorven die mogelijk geëlektrocuteerd werd toen ze belde met een iPhone die aan het opladen was. Apple gaat een onderzoek starten.

De 23-jarige Chinese Ma Ailun is gestorven terwijl ze haar iPhone 5 aan het gebruiken was. Ze telefoneerde met de smartphone terwijl die aan het opladen was. Dat meldt de zus van het slachtoffer.

Volgens het Chinese persagentschap Xinhua is de politie de dood van de jonge vrouw nog aan het onderzoeken. Dat de iPhone iets met het overlijden te maken heeft, is dus nog niet bewezen.

Apple gaat zelf ook een onderzoek opstarten. “We zullen samenwerken met de autoriteiten om de zaak uitgebreid te onderzoeken, want we zijn diep bedroefd door dit tragische incident en we bieden onze deelneming aan de familie aan”.

Ma Ailun kocht haar iPhone in een Apple-winkel, en gebruikte de originele oplader. In 2010 zou er in China een man overleden zijn nadat hij geëlektrocuteerd werd door zijn iPhone. Hij gebruikte toen geen oplader van Apple. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content