30 jaar Oracle Open World

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Oracle Open World heeft opnieuw de stad San Francisco …

Oracle Open World heeft opnieuw de stad San Francisco overgenomen met 50.000 ‘live’ deelnemers. Dertig jaar geleden begon het als een kleine conferentie van een groep gebruikers.

Na een opwarmer op zondag, ging Oracle Open World (en JavaOne) defintief van start op maandag, goed voor 50.000 deelnemers, naast zowat 1 miljoen toeschouwers online. Meteen goed voor de claim van ’s werelds grootste live ict-evenement. Er zijn deelnemers uit 144 landen (live en on-line), zij het dat Azië en India wel erg stevig vertegenwoordigd zijn – niet het eerste jaar overigens. Het event is nu zo groot dat het schier het centrum van San Francisco overneemt, tot de straten toe… en steeds verder uitbreidt, tot 14 locaties. Zelfs Union Square – zowat het hart van San Francisco – moest eraan geloven, met een Oracle eventtent.

De omvang van het event vertaalt zich tevens in cijfers als naar schatting 142.000 bekers koffie en 95.000 blikken softdrinks die door de kelen zullen verdwijnen. Toch maakt Oracle zich sterk dat het voor ligt op andere events inzake duurzaamheid, met nadruk op hervulbare waterflessen, een doorgedreven (gesorteerde) afvalinzameling, een sterke besparing op papier (van 112 ton in 2008 naar 6 ton in 2011) en een CO2 vergoeding door 16% van de deelnemers (tegen 1% vorig jaar).

Voor wie aanwezig is op Oracle Open World (en JavaOne) is er meer dan keuze genoeg inzake sessies: meer dan 2.500 sessies met meer dan 3.500 sprekers. En het lijkt erop alsof het aantal feestjes en avondlijke events deze aantallen haast evenaren. Oracle zelf draagt daartoe bij met een muziekfestival gedurende vijf dagen. Het bedrijf heeft dan ook dit jaar zijn 35 jarig bestaan te vieren.

Partner Content