40% van wereldbevolking tegen eind 2013 verbonden met internet
Eind dit jaar zullen 2,7 miljard mensen met het internet verbonden zijn, schat de Internationale Telecommunicatie Unie (ITU).
Ongeveer 2,7 miljard mensen, zo’n 40 procent van de wereldbevolking, zullen tegen het einde van het jaar met het internet verbonden zijn. Dat blijkt uit schattingen van de Internationale Telecommunicatie Unie (ITU), een VN-agentschap voor informatie- en communicatietechnologie.
Volgens het jaarlijks rapport getiteld ‘Measuring the Information Society 2013’ zijn nog 4,4 miljard mensen (of 1,1 miljard gezinnen) in de wereld niet verbonden met het internet. Maar liefst 90 procent van die gezinnen bevinden zich in ontwikkelingslanden. Er ontstaan inmiddels steeds meer initiatieven om hen ook online te krijgen, zoals The Alliance for Affordable Internet van onder meer Google, Facebook en Microsoft, Internet.org van Mark Zuckerberg en Project Loon van Google.
Zuid-Korea meest ontwikkeld op vlak van ICT Voor het derde jaar op rij voert Zuid-Korea het klassement aan van de landen die het meest ontwikkeld zijn op het vlak van ICT. Zweden, IJsland, Denemarken, Finland en Noorwegen vervolledigen de top vijf. De andere landen in de top tien zijn Nederland, het Verenigd-Koninkrijk, Luxemburg en Hongkong. België staat op plaats 25, na Malta en voor Israël. Dat is twee plaatsen lager dan in de vorige ranking.
Europa Bijna twee derde van de landen in de top dertig zijn Europese. De ITU legt dat uit door het gezamenlijk regelgevend kader met duidelijke prioriteiten, wat de landen hielp te evolueren naar “geavanceerde informatie-economieën”.
Het rapport haalt nog aan dat de vastgelegde prijzen voor breedbandinternet wereldwijd met 82 procent zijn gedaald tussen 2008 en 2012.
Mobiele telefonie Daarnaast is “bijna de hele wereld” in het bereik van mobiele telefonie, aldus ITU. De unie verwacht dat er tegen eind 2013 6,8 miljard geregistreerde gsm-abonnementen zullen zijn, iets minder dan de totale wereldbevolking. (Belga/MI)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier