6 miljoen euro voor Wilrijkse softwarespecialist MCS

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Het Wilrijkse software- en consultancybedrijf MCS, dat gespecialiseerd is in facility management voor vastgoed, haalt 6 miljoen euro op in een serie A kapitaalronde geleid door de Zwitserse durfkapitalist Jadeberg Partners. Het geld moet dienen om de internationale groei een boost te geven en om verder te kunnen investeren in toepassingen voor slimme gebouwen.

MCS ontwikkelt software-oplossingen waarmee klanten hun gebouwenpatrimonium beter kunnen beheren en als een gevolg daarvan hun vaste kosten kunnen terugdringen. De voorbije jaren is het bedrijf zich ook gaan toeleggen op internet of things-sensornetwerken en op big data-oplossingen voor slimme gebouwen.

De software van de Antwerpenaars beheert intussen een portfolio van meer dan 100 miljoen vierkante meter in 60 landen, met tal van overheden én bedrijven uit de Fortune top 1.000 als klant. Coca Cola, Nokia en Siemens behoren tot de in het oog springende namen.

Het Zwitserse durfkapitaalfonds Jadeberg Partners steekt nu samen met het Belgische investeringsvehikel PE Group (familie van Rompay) 6 miljoen euro in MCS. De durfkapitalisten nemen daarmee een aanzienlijk minderheidsbelang in de onderneming uit Wilrijk.

MCS wordt geleid door Koen Matthijs en Steven Lambert, die het in 1989 opgestarte bedrijf in 2012 ‘overnamen’ na een management buy in. “Het was toen al heel duidelijk dat software voor facility management zou gaan boomen“, vertelt Matthijs, die zich er nog steeds over verbaast dat er wereldwijd niet meer grote softwarespelers op de niche zijn gesprongen.

De zes miljoen euro die vandaag wordt opgehaald moet dienen voor drie dingen. “We willen nog sneller internationaal groeien”, aldus Matthijs, “en we willen verder investeren in onze toepassingen voor slimme gebouwen. Voorts willen we het bedrijf ook verder professionaliseren en nog wat meer specialisten aantrekken in binnen- en buitenland.”

Sinds 2012 kan MCS jaarlijks een groei in verkoop van 30 procent optekenen. Het doel is om een onbetwiste wereldleider te worden in integrated workplace management system (IWMS)-oplossingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content