600 app-ontwikkelaars actief in België

België telt vandaag 600 mensen die zich professioneel bezighouden met het ontwikkelen van mobiele apps, of 200 meer dan een jaar geleden.

De ontwikkeling van apps ging in België pas in 2010 goed en wel van start, maar de sector telt vandaag al 85 bedrijven. Alles tezamen werken er 600 mensen aan apps. Dat blijkt uit de enquête “Belgian Mobile Ecosystem Monitor” van technologiefederatie Agoria.

De bedrijven in de sector van de apps “rijzen als paddenstoelen uit de grond en de markt evolueert voortdurend en wordt razendsnel professioneler”, aldus Agoria.

De markt van de app-ontwikkelaars is volgens de federatie goed voor 600 directe banen en groeit met 20 procent per jaar. Behalve freelancers (16 procent) en start-ups (48 procent), zijn sinds een jaar de IT-integratoren “in groten getale op de markt verschenen” met bedrijven zoals NRB, Cegeka en Cronos Mobile (16 procent van de ontwikkelaars werkt nu al voor dergelijke IT-integratoren). De grote meerderheid van de apps wordt ontwikkeld voor smartphones (95 procent) en tablets (85 procent).

In meer dan een kwart van de projecten gaat het om B2B-apps, daarna komen de media- en entertainment-apps. De meest populaire “app stores” blijven iOS en Android, ver voor de andere (zoals Blackberry en Windows store). (Belga/MI)


Partner Content