8 functies van de Apple Watch uitgelekt

© Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Er is informatie uitgelekt over de Companion-app die iPhonegebruikers zullen kunnen gebruiken om de instellingen van hun toekomstige Apple Watch te beheren. 8 functies die deze gelekte informatie prijsgeeft over de smartwatch.

1. Klok

Met een functie genaamd Monogram zullen gebruikers de klokinterface kunnen personaliseren door er virtuele initialen (tot vier letters) op aan te brengen. Je kan een ‘rood stipje’ inschakelen dat aanduidt dat er een nieuwe notificatie is binnengekomen op je iPhone. Nog in de klokinterface kan je de beursgang laten verschijnen.

2. Toegangsscherm

Met de Companion-app voor iPhone kan je de apps beheren die op het toegangsscherm van de smartwatch terechtkomen.

3. Berichten

De Apple Watch heeft geen toetsenbord, maar het is wel mogelijk op berichten te antwoorden met je stem – je kan zowel berichten inspreken en als audiobestand doorsturen als gesproken woorden in tekst laten omzetten en die dan versturen. Het mechanisme dat je voorkeur geniet, kan je als default instellen.

Daarnaast kunnen gebruikers op berichten reageren met standaardantwoorden, en leesbevestigingen en alerts aan- of uitzetten.

4. Navigatie

De Apple Watch werkt met Apple’s eigen Kaarten-app. Je kan die app zo instellen dat de smartwatch trilt als je een bocht moet nemen.

5. Toegankelijkheid

Ook de toegankelijkheidsinstelling, die we kennen van andere Apple-toestellen, zal aanwezig zijnop de smartwatch. Om die instelling te raadplegen, moet je drie keer klikken op het digitale kroontje van het horloge. In de toegankelijkheidsinstelling zitten onder meer de VoiceOver-functie, de Zoomen-functie en de features voor audio en tekst.

6. Wachtwoord

Zoals op de iPhone, kan je een viercijferig wachtwoord instellen voor de Apple Watch. Daarnaast kunnen gebruikers de smartwatch ontgrendelen door de geconnecteerde iPhone te ontgrendelen. Het slimme horloge heeft verder een functie die alle data van het toestelletje verwijdert wanneer het wachtwoord tien keer incorrect ingevoerd werd.

7. Gezondheid

Met de Companion-app kan je fitnessfuncties activeren, zoals een herinnering die ervoor waarschuwt dat je te lang hebt stilgezeten, of een update die elke 4, 6 dan wel 8 uur je beweging van de dag aangeeft. Ook kan je het meten van je hartslag of het berekenen van je verbrande calorieën aan- of uitzetten.

8. Opslag

Dit scherm laat binnenin de Companion-app zien hoeveel ruimte je ingepalmd hebt voor songs, foto’s en apps. Dit maakt duidelijk dat de Apple Watch, in tegenstelling tot sommige andere slimme polshorloges, wel degelijk eigen opslagcapaciteit heeft.

De Apple Watch werd door Apple aangekondigd voor ‘begin 2015’. Volgens geruchten komt het gadget er in maart aan.

Bron: 9to5Mac

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content