Accenture Indië, met consulting diep in het DNA

Twee bedrijven, allebei gericht op ict-diensten voor klanten in de hele wereld en op de lokale markt en toch verschillend. Opmerkelijk hoe Accenture op de dinsdag van de TechTour in Indië steevast outsourcing aansneed met meer dan een zweem van consulting. Dat laatste zit echt wel bijzonder diep in het DNA van het bedrijf.

Twee bedrijven, allebei gericht op ict-diensten voor klanten in de hele wereld en op de lokale markt en toch verschillend. Opmerkelijk hoe Accenture op de dinsdag van de TechTour in Indië steevast outsourcing aansneed met meer dan een zweem van consulting. Dat laatste zit echt wel bijzonder diep in het DNA van het bedrijf.

Consulting – zowel bij het uitwerken en de optimalisering van oplossingen, als het aanpassen van bedrijfsprocessen – is zelfs ronduit het punt waarop Accenture zich wil onderscheiden ten opzichte van de aanbieders van allerhande ict-diensten in Indië en daarbuiten. En ook hier hamerde het bedrijf erop dat de Indische vestiging een cruciale rol in de toekomst van het bedrijf speelde. Dat weerspiegelde zich onder meer in de oprichting van een researchlab in Indië in de voorbije paar jaar, naast uitgebreide resources voor de ontwikkeling van software.

Opmerkelijk hoe de gelijkenissen tussen de bedrijven in de Tech Tour zich ook op andere gebieden aanboden. Ook bij Accenture moesten we in bescherming worden genomen door een pr-dame die zich als een moederkloek fel weerde tegen securityagenten die ons ook nu weer geen fotootje van het gebouw gunden. Je zou jezelf al om minder als een terrorist gaan verdenken, die blijkbaar Bangalore’s trotse ict-burchten zou willen schade berokkenen… met een fototoestelletje.

En hoe er nog zekerheden in Indië zijn. Als na het bezoek aan Accenture er nog wat tijd overbleef voor een bezoekje aan een winkelcentrum, bleek de chauffeur plots oostindisch doof (hoewel we in het westen zitten) wat de bestemming betreft. ‘Shopping center? OK’ klonk het, maar het werd plots toch een souvenirwinkel waar hij allicht een percentje kon verwachten. Maar dus lekker niet, zodat we uiteindelijk toch in de ‘Garuda mall’ terechtkwamen… waar winkels met wereldmerken als Levi’s de ruimte deelden met een aanbod van ‘verse (handgemaakte) cosmeticaproducten’, evenals een securityagent bij letterlijk elke roltrap. Dat alles doordrongen met de geuren van een echt wel exotisch ‘food court’, waar echter evenmin een moderne fastfoodzaak ontbrak. Bangalore is dus echt wel een fascinerende mix van West en Oost…

Zo konden we ook zelf die avond ondervinden, wanneer we in het restaurant Samarkand – annex mediterrane disco – een Afghaanse keuken kregen voorgeschoteld. Te eten met de vingers, zoals de Afghaanse etiquette blijkbaar voorschrijft, ondanks de vele sausjes! Kortom, een maal even vurig als de Afganen, om je vingers bij af te likken.

Het verkeer? Vreemd toch… Na twee dagen de verkeerschaos veilig (?) vanuit een passagierszetel te hebben aangekeken, zou een mens toch wel beter moeten weten. Of niet? Ik was vandaag toch even aan het mijmeren wat voor een belevenis het zou zijn om eens zelf achter het stuur door zo’n verkeer te laveren? De oprisping van een overmoedige zelfmoorddrang?

Een ‘Het Verkeer?’ EXTRA! Woensdagavond vertrekken we weer huiswaarts naar België… of niet? Een ’top story’ op televisie meldt immers dat dinsdag ‘om middernacht het personeel van de luchthavens in staking gaat. De overheid zendt ter vervanging militairen naar 21 luchthavens.’ Concreet zouden het grondpersoneel, bagageafhandelaars et alii dus staken, of zoals de vakbond het stelt “a non-cooperation movement” voeren. Vertrekken zou dus wel eens moeilijk kunnen zijn… We willen hier wel eens op straat slapen en allicht vinden we op de stoep wel een open draadloos netwerk voor een connectie met het internet…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content