Acer gaat opnieuw voor interessant geprijsde smartphones met knappe specs

© Acer Liquid Jade 2
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Acer heeft op het Mobile World Congress enkele nieuwe smarphones voorgesteld. Het opvallendste toestel is de Liquid Jade 2, die voorzien is van een 21 MP-camera en kan filmen in 4K.

Acer is geen grote naam in smartphone-land, maar het bedrijf slaagt er toch maar mooi in om interessant geprijsde toestellen met een modern design en meer dan behoorlijke specs in de markt te zetten.

Ook dit jaar worden er weer enkele toestellen aan die portfolio toegevoegd, zoals blijkt op het Mobile World Congress in Barcelona. De opvallendste nieuwkomer is zonder meer de Liquid Jade 2, het toptoestel van Acer maar, dat qua design in de lijn van zijn voorganger ligt, maar onder de motorkap een flinke update heeft gekregen.

Zo heeft de smartphone nu een 5.5-inch amoled scherm met een Full HD-resolutie, een Snapdragon 808-processor met zes kernen die draaien aan een kloksnelheid van 1.8GHz, en een werkgeheugen van 3 GB. Het standaardgeheugen klokt af op 32 GB, maar kan flink worden uitgebreid, al dan niet in de cloud.

De meest opvallende feature is allicht de camera op de achterzijde van de Jade 2, een 21 megapixel exemplaar dat video-opnames kan maken in 4K, en dat beschikt over twee LED’s om ook in het donker aanvaardbare foto’s te kunnen maken.

De camera aan de voorkant van het toestel is trouwens een 8 MP-exemplaar, dat beelden kan schieten in HD.

Tot slot moeten we nog vermelden dat de Jade 2 de DTS Headphone:x en de Play-Fi audio-technologieën ondersteunt, waardoor gebruikers een optimale audio-ervaring zouden moeten krijgen wanneer ze een koptelefoon inpluggen, en ze gemakkelijk muziek kunnen streamen over Play-Fi-compatibele apparaten.

Liquid Zest 4G

Voorts heeft Acer met de Liquid Zest en met de Liquid Zest 4G ook nog twee goedkope low end-toestellen voorgesteld in Barcelona.

Die toestellen hebben een 5 inch-scherm met een resolutie van 720ppi, een 1.3GHz quadcore-processor en een werkgeheugen van 1,5 GB. De camera aan de achterzijde is een 8 MP-exemplaar, aan de voorzijde is er een 5 MP-camera voorzien.

Misschien nog meegeven dat alle toestellen die we hier boven bespraken, draaien op Android 6.0 Marshmellow.

De prijs voor de Jade 2 zou ergens rond de 300 euro moeten schommelen, al wordt daar nog niet over gecommuniceerd door Acer. Ook de exacte releasedatum ligt nog niet vast, al zal het toestel allicht niet erg lang meer op zich laten wachten.

De Zest is beschikbaar vanaf april voor 109 euro, de Zest 4G moet 149 euro gaan kosten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content