Acer stelt gamma smartphones voor

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De derde grootste pc-bouwer ter wereld, heeft zijn eerste reeks smartphones voorgesteld.

De derde grootste pc-bouwer ter wereld, heeft zijn eerste reeks smartphones voorgesteld.

Een verrassing is het niet dat Acer in het Mobile World Congress een ideale gelegenheid zag om zijn eerste smartphones voor te stellen. Volgens Gianfranco Lanci, ceo van Acer, is de stap naar de smartphones “een logisch vervolg op de langetermijnsstrategie van het bedrijf om tegemoet te komen aan de behoeften van mobiele gebruikers.”

Het Taiwanese bedrijf is groot geworden met laptops en scoort ook erg goed in subnotebooks: kleine, erg hanteerbare laptops. Dat de verkoop in laptops momenteel iets moeilijker verloopt, zal allicht ook meespelen in de beslissing om in de smartphone-markt te stappen.

Acer stelde meteen vier toestellen voor. De F900 is met een 3,8 inch groot touchscreen en hsdpa en wifi specifiek voor mobiele surfers bedoeld. De M900 heeft dan weer een volwaardig toetsenbord. Topmodel wordt de X960 met onder meer ook een ingebouwde gps. Een buitenbeentje is de DX900 die volgens de fabrikant de eerste smartphone is die met twee sim-kaarten werkt om zowel EDGE als HSDPA te ondersteunen.

Overigens is Acer lang niet de enige pc-bpuwer die hier smartphones showt. Ook Toshiba en Asus pakken uit met nieuwe toestellen die zowel de consument als de zakenman moeten aanspreken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content