Advocaten: Google wil genderdiscriminatiezaak schikken

Google moet schadevergoeding betalen aan ex-politicus Australië

Het Amerikaanse technologieconcern Google is bereid om 118 miljoen dollar (ruim 112 miljoen euro) te betalen om een rechtszaak vanwege genderdiscriminatie te schikken. Dat zeggen advocatenkantoren die 15.500 vrouwelijke werknemers van het bedrijf vertegenwoordigen. Ook lichten onafhankelijke experts het personeelsbeleid van het bedrijf door en kijken onder meer naar de manier waarop er wordt aangeworven.

‘Als vrouw die haar hele carrière in de techindustrie heeft doorgebracht, ben ik optimistisch dat de acties die Google als onderdeel van deze schikking heeft ondernomen, zullen zorgen voor meer gelijkheid voor vrouwen’, zei Holly Pease, een van de vrouwen die de zaak aangespannen hebben.

Volgens de vrouwelijke medewerksters betaalt Google hen ruim 16.500 dollar per jaar minder dan mannen die ‘in dezelfde situatie verkeren’. Dat zou blijken uit een analyse van David Neumark, een econoom aan de Universiteit van Californië in Irvine. De schikking moet nog door de rechtbank worden goedgekeurd.

Partner Content