Agile Consortium in België

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Het Agile Consortium wil best practices verspreiden.

In tijden waar de bedrijfsnoden snel veranderen onder druk van de economie, moet ook de ondersteunende ict zich snel kunnen aanpassen. Het Agile Consortium brengt beoefenaars van ‘agile’ ontwikkelingsmethoden samen, met het oog op het verspreiden van ‘best practices’, ongeacht de specifieke methode.

Onder leiding van Johan Lybaert wordt in het Belgische ‘chapter’ van het Agile Consortium aangetoond hoe zelfs een gedeeltelijk invoeren van ‘agile’-praktijken al een versnelling en verbetering van het rendement van ontwikkelingsactiviteiten kan meebrengen. Het volle pond kan worden bereikt door zowel ontwikkelaars als de meer bedrijfsgerichte personen aan te leren hoe binnen een agile omgeving te functioneren.

Voor ontwikkelaars betreft dat meer communicatie en zelfdiscipline met het oog op het frequent opleveren van software, terwijl voor de bedrijfsmensen dit een grotere betrokkenheid betreft bij het regelmatig omschrijven van de behoeften en het beoordelen van de opgeleverde software.

Want het voordeel bij uitstek van ‘agile’ ontwikkelen moet zijn dat bedrijven veel sneller over middelen kunnen beschikken om die nieuwe noden te dekken. Zonder daarbij nieuwe ontwikkelingen als offshoring en gedistribueerde ontwikkeling, of toepassingen met webservices te moeten derven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content