Agoria breidt eTIC-charter uit naar app-bouwers

© Belga
Pieterjan Van Leemputten

Met een charter waarin app-bouwers zich aan een aantal afspraken houden wil Agoria de professionalisering van de sector ondersteunen.

Met een charter waarin app-bouwers zich aan een aantal afspraken houden wil Agoria de professionalisering van de sector ondersteunen.
Het handvest stelt een aantal regels op rond de kosten, de omvang van het project en de intellectuele eigendomsrechten. Voor app-ontwikkelaars specifiek worden daar nog een aantal extra engagementen aan toegevoegd. Onder meer rond het respecteren van de privacy, duidelijkheid over ondersteuning of waar de app zal verschijnen. Zulke aanvullingen zijn er overigens ook voor SEO, e-commerce, beheerssoftware en andere digitale sectoren.

Het eTIC-charter bestaat al sinds 2011 maar wordt voortaan uitgebreid naar ontwikkelaars van mobiele apps. Het charter werd gelanceerd op Apps City dat eind vorige week in de Hogeschool Gent doorging en werd ter plaatse al ondertekend door Flowpilots, Tapcrowd, Endare, Pegus-Apps, IDA en 10to1.

Update 16 uur:eTIC bestaat al sinds 2004 en niet sinds 2011 zoals we eerder schreven. Het werd opgericht door een aantal Waalse IT-bedrijven. Later werd dit uitgebreid naar het mobiele a met de App Aliance van Agoria

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content