Al ruim 2,6 miljoen belastingaangiftes online ingediend

Tax-on-web heeft al meer dan 2,6 miljoen elektronische belastingaangiftes geregistreerd.

Er zijn in België 2.629.227 belastingaangiftes via Tax-on-web ingediend. Dat is een stijging van 8,9 procent tegenover vorig jaar.

Ongeveer 60 procent van de indieners registreerde zich met de elektronische identiteitskaart, terwijl 40 procent het “token” gebruikte. Vier jaar geleden was die verhouding nog omgekeerd.

De deadline voor het elektronisch indienen van de belastingaangifte is verstreken – behalve voor de mensen die een beroep doen op een mandataris (een boekhouder of belastingconsulent), zij hebben nog tijd tot 16 oktober. Verwacht wordt dat er op die wijze nog 800.000 tot 900.000 aangiftes bijkomen. Er waren 1,8 miljoen papieren belastingaangiftes. Die moesten al voor 26 juni ingediend zijn bij de federale overheidsdienst Financiën.

Tax-on-web blijft aan populariteit winnen. Midden juli vorig jaar waren ruim 2,4 miljoen elektronische aangiftes geregistreerd. Uiteindelijk werden vorig jaar in totaal 3,36 miljoen belastingaangiftes elektronisch ingediend – met inbegrip van de burgers die een beroep deden op een mandataris. (Belga/MI)

Partner Content