Alibaba wil uiteindelijk 25,03 miljard dollar ophalen bij beursgang

Jack Ma, oprichter van de Chinese e-commercegigant Alibaba © Belga

De Chinese e-commercegigant Alibaba wil uiteindelijk 25,03 miljard dollar (19,34 miljard euro) ophalen bij de beursintroductie deze week. Dat zou de grootste beursintroductie uit de geschiedenis zijn.

De Chinese e-commercegigant Alibaba wil uiteindelijk 25,03 miljard dollar (19,34 miljard euro) ophalen bij de beursintroductie deze week. Het zou daarmee gaan om de grootste beursintroductie uit de geschiedenis. Dat meldt de onderneming maandag in een beursdocument.

Met die som zou Alibaba beter doen dan AGBank, een andere Chinese groep, dat in 2010 een record vestigde door 22,1 miljard dollar op te halen op de beurzen van Hongkong en Shanghai. De aandelen van de e-commercegigant zullen op de New York Stock Exchange (NYSE) worden aangeboden aan een prijs tussen 66 en 68 dollar, luidde het maandag. Eerder was nog sprake van 60 à 66 dollar per aandeel. De prijsstijging werd ingegeven door de grote vraag en het enthousiasme van de investeerders, die middels de beursintroductie van Alibaba een graantje hopen mee te pikken van de Chinese groei. In totaal wil het bedrijf 368,12 miljoen aandelen aanbieden: aanvankelijk gaat het om 320,1 miljoen aandelen en bij een grote vraag komen daar nog eens 48 miljoen extra aandelen bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content