Altair koopt Orda-S

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Altair, een it-dienstenbedrijf uit Charleroi, heeft Orda-S overgenomen. Dat ontwikkelt en verdeelt erp-software voor kmo’s.

Altair, een it-dienstenbedrijf uit Charleroi, heeft Orda-S overgenomen. Dat ontwikkelt en verdeelt erp-software voor kmo’s.

Orda-S heeft 32 mensen in huis, verspreid over 3 sites (Luik, Luxemburg en Kortrijk). Het draait een omzet van 3,8 miljoen euro. Orda-S komt in handen van Altair, dat slechts 11 mensen tewerkstelt voor een omzet van 1,8 miljoen euro.

Orda-S, dat net z’n 30-jarig bestaan gevierd heeft, werd 7 jaar geleden in een management-buy-out door 3 directieleden overgenomen. Nu vinden de eigenaars dat ze aan het einde gekomen zijn van hun project, vandaar de verkoop.

Altair heeft voortaan zowat 350 klanten en 4 filialen. Bij Altair willen ze de omzet van het bedrijf in de komende twee jaar verdubbelen. “De nieuwe schaal van het bedrijf en de gezonde financiële toestand van de twee entiteiten zorgen voor een solide basis om een antwoord te bieden op de evoluties op de ict-markt”, denkt Yves Pirson, die met zijn vrouw Marianne Halloint medeoprichter is van Altair. Het echtpaar heeft al enkele andere ict-bedrijven op z’n conto, waaronder EPS (vandaag Systemat Sud) en Tiserbo (webservices).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content