Annemie Depuydt is ICT Woman of the Year

Ursula Dongmo en Annemie Depuydt zijn Young ICT Lady en ICT Woman of the Year 2016. © Emy Elleboog

De kersverse ICT Woman of the Year is Annemie Depuydt. Het hoofd ICT van de KU Leuven wint samen met Ursula L-J Dongmo van ING, die verkozen wordt tot Young ICT Lady of the Year.

Annemie Depuydt is sinds 2008 algemeen directeur van het eengemaakte ICT-departement van de universiteit, aanvankelijk bestaande uit het rekencentrum en de operationele ICT. Daarbij staat ze ook in voor de beschikbaarheid van de ICT-resources voor de partnerinstellingen onder de KU Leuven Association. In totaal heeft ze een team van 220 mensen onder zich.

De West-Vlaamse begon als programmeur-analist en werd nadien projectleider bij de universiteit. In 2005 werd ze directeur van het departement administratieve informatieverwerking om drie jaar later de eengemaakte informaticadienst te leiden.

Ursula Dongmo

Ursula Dongmo is de zeer ambitieuze supervisor van het end-to-end service monitoring team bij ING. Daarbij leidt ze momenteel een team van een tiental mensen dat alle services van de bank in de gaten moet houden om zo incidenten te voorkomen of snel op te lossen.

Dongmo haalde in 2009 een master burgerlijk ingenieur aan de Faculté Polytechnique de Mons, nadien werkte ze onder meer als software ontwikkelaar bij verschillende banken via Sopra Banking Software. Sinds 2013 werkt ze voor ING.

Naar jaarlijkse gewoonte selecteert Data News twee keer tien genomineerden als ICT Woman of the Year en Young ICT Lady of the Year. Meer dan tienduizend lezers stemden Depuydt en Dongmo naar de top drie. Waar de vakjury hen tot winnaar bekroonde.

Het is al de zevende keer dat Data News de ICT Woman of the Year verkiest. Zo”n 250 mensen verzamelden donderdagavond in de Brusselse Bozar voor de prijsuitreiking. Andere genomineerden waren Anja Capelle, Anneleen Demasure, Dominique Leroy en Suki Maesen. Bij de Young ICT Ladies veroverden Eva De Vocht, Zoë Ehuhu, Jessica Ruelens en Heleen van Cauter een finaleplaats.

In Data News van 5 februari leest u een uitgebreid interview met de twee winnaressen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content