Apem in handen van Centric

Het Nederlandse it-dienstenbedrijf Centric koopt in ons land het failliet verklaarde Apem. 172 van de 245 mensen stappen mee over.

Het Nederlandse it-dienstenbedrijf Centric koopt in ons land het failliet verklaarde Apem. 171 van de 245 mensen stappen mee over.

Apem werd op donderdag 5 juli failliet verklaard. Al snel bleek dat er 9 geïnteresseerden waren om het bedrijf over te nemen. Volgens bronnen dicht bij het dossier waren 4 biedingen ernstig zijn, waaronder 2 ‘zeer ernstig’ (grote spelers die het grootste deel van het personeel wilden overnemen).

Uiteindelijk haalde het Nederlandse it-dienstenconcern Centric zijn slag thuis. Centric is in ons land het meest bekend door de overname van Orqua. Een overnameprijs werd niet meegedeeld. 172 van de 245 Apem-werknemers zouden aan de slag kunnen bij Centric. Wat er met de vestigingen in Schelle en Waver zal gebeuren, is nog niet duidelijk. Centric zelf is in ons land aanwezig in Zaventem, Gent, Hasselt, Luik, Charleroi en Antwerpen (Centric Managed ICT Services) en in Waregem, Lokeren en Evere (Centric IT Solutions Belgium).

Volgens het Belga-bericht staan de vakbonden terughoudend tegenover Centric. Het bedrijf kwam onlangs niet al te positief in het nieuws [op deze website]. Boze vakbondsmensen klaagden er over het druppelsgewijze ontslag van werknemers om de wet-Renault te omzeilen.

Update: Koen Dries van de LBC-vakbond meldt dat het personeel voorlopig toch redelijk positief staat tegenover de overnemer. “Het is zeker en vast beter dan niets, nietwaar? Het is alleen zaak om de bestaande problemen die leven onder het Apem-personeel zo snel mogelijk op te lossen, want anders zit Centric binnen 6 maanden met dezelfde impasse als tot voor kort bij Apem.” Over welke werknemers wel moeten vertrekken heeft Dries nog geen uitsluitsel gekregen.

Partner Content