Apple doet volgens experts stap terug met nieuwe MacBook: ‘Niveau van MacBook Air uit 2011’

© Reuters

Experts zijn niet bepaald te spreken over de wat gebrekkige kracht van Apples nieuwste MacBook, die qua prestaties vergelijkbaar zou zijn met de MacBook Air uit 2011.

De nieuwste MacBook, die vorige maand voorgesteld werd tijdens het Spring Forward-event waar ook de Apple Watch definitief zijn publieke intrede deed, heeft een dikte van ruim 13 millimeter en is daarmee de dunste portable die Apple ooit op de markt bracht.

‘Niveau van MacBook Air uit 2011’

Om de prestaties te testen, werd het apparaat onderworpen aan een aantal benchmarks. Uit de meetgegevens daarvan blijkt dat de nieuwe hardware niet erg krachtig is. De prestaties liggen op het niveau van de MacBook Air uit 2011.

Geekbench uit de VS heeft de meeste prestaties van de nieuwe MacBook gemeten en komt op een waarde van 1.924 punten voor een ‘single core’-toepassing en een waarde van 4.038 wanneer alle cores worden gebruikt. Ter vergelijking: de MacBook Air uit 2011 scoorde bij dezelfde tests waardes van 2.192 en 4.288.

‘Processor met minder spierballen’

De nieuwe MacBook wordt aangedreven door een Core M-microprocessor van Intel en die heeft minder spierballen dan de gewone Core-chips van het concern.

Niet alle prestaties getest

Geekbench heeft wel niet alle aspecten van de MacBook getest. Er werd bijvoorbeeld nog niet gekeken naar de prestaties op grafisch gebied, die een stuk beter zijn dan die van de hardware uit 2011.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content