Apple kondigt iOS voor auto’s aan: CarPlay

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Apple reikt een oplossing aan om uw iPhone veiliger te gebruiken in de auto: CarPlay. Daarmee kunt u iPhone-apps gebruiken via het entertainmentsysteem van uw wagen en ze bedienen met uw stem.

Technologiegigant Apple heeft CarPlay aangekondigd, een systeem dat het gebruik van uw iPhone in de auto moet vergemakkelijken. CarPlay geeft bepaalde iPhone-functies weer op het dashboard van uw wagen. Die zijn desgewenst te bedienen middels Siri-commando’s, zodat u uw ogen op de baan gericht kunt houden.

Met CarPlay kunt u onder meer navigeren met Apple Maps, uw muziekbibliotheek bedienen, oproepen beantwoorden en iMessages laten dicteren door Siri. Let wel: Siri spreekt vooralsnog geen Nederlands.

Het systeem wordt officieel voorgesteld op het autosalon in Genève, dat doorgaat tussen 6 en 16 maart in het Palexpo-complex. CarPlay wordt er gepresenteerd in auto’s van Ferrari, Mercedes-Benz en Volvo.

Andere grote automerken die CarPlay dit jaar nog zullen ondersteunen zijn Honda, Hyundai en Jaguar. In 2015 komen daar ook Nissan, Peugeot, Land Rover, BMW, Ford, Kia, Mitsubishi, Suzuki, Subaru, Toyota en General Motors nog bij. Audi en Volkswagen zijn de opvallende afwezigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content