Apple krijgt groen licht van Europa voor overname hoofdtelefoonproducent Beats

© Reuters

De Europese Commissie heeft het licht op groen gezet voor de overname van Beats door Apple. De Commissie ziet er geen bedreiging in voor de concurrentie op de Europese markten voor koptelefoons en muziekstreaming.

Apple kondigde in mei aan dat het Beats wilde overnemen, een producent van hoofdtelefoons die in 2008 werd opgericht door rapper Dr. Dre. Naast koptelefoons, heeft het bedrijf intussen ook een streamingdienst voor muziek.

Met de overname is een bedrag van 3 miljard dollar (2,2 miljard euro) gemoeid. Het is de duurste overname in de geschiedenis van Apple.

De Europese Commissie zet nu het licht op groen voor de overname. Beats en Apple verkopen beiden dan wel hoofdtelefoons, hun gezamenlijk marktaandeel blijft beperkt. Met globale spelers als Bose, Sennheiser en Sony blijft er dus voldoende concurrentie op de markt.

De Europese Commissie nam ook de digitale muziekdiensten van beide bedrijven onder de loep. Zo heeft Apple iTunes en Beats een streamingservice, maar die laatste is (nog) niet actief in de Europese Unie. Volgens de Commissie zijn er ook op die markt voldoende concurrenten, zoals Spotify en Deezer, en zal de overname van een kleinere streamingdienst die niet actief is in de EU niet tot concurrentieproblemen leiden. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content