Apple krijgt groen licht voor nieuw hoofdkwartier

De gemeenteraad van Cupertino heeft definitief beslist dat Apple van start mag gaan met de bouw van zijn nieuwe hoofdkantoor, een cirkelvormige constructie die lijkt op een ruimtevaartschip.

De gemeenteraad van Cupertino heeft Apple’s plannen voor de bouw van een nieuw hoofdkantoor unaniem goedgekeurd. Dat meldt de krant San Jose Mercury News.

De technologiegigant hoopt het cirkelvormige gebouw, dat veel weg heeft van een ruimteschip, midden 2016 in gebruik te nemen.

14.000 werknemers Apple is al jaren bezig met het nieuwe hoofdkwartier, dat plaats moet bieden aan meer dan 14.000 werknemers. Steve Jobs stelde in 2011, enkele maanden voor zijn dood, de eerste schetsen voor aan de gemeenteraad van Cupertino.

Tegen eind dit jaar zou de afbraak starten van de bestaande gebouwen op het terrein dat Apple kocht van computerproducent Hewlett-Packard.

Belastingvoordeel afgezwakt Eerder werd een belastingvoordeel waar Apple sinds 1997 van geniet, afgezwakt door de gemeenteraad. Cupertino beloofde toen om Apple, dat op dat moment op de rand van de afgrond stond, elk jaar de helft terug te betalen van de belastingen die werden gegenereerd door transacties met lokale ondernemingen. Die korting wordt teruggebracht tot 35 procent, wat Apple dit jaar 4,4 miljoen dollar in plaats van 6,2 miljoen dollar zou opleveren. (Belga/MI)

Partner Content