Apple-leverancier geeft inbreuken op arbeidsreglement toe

Het Taiwanese Foxconn, dat producten assembleert voor Apple en Sony, heeft toegegeven dat het tegen zijn eigen regels in stagiairs ’s nachts heeft laten werken en overuren heeft laten kloppen in een van zijn Chinese vestigingen.

Volgens de Chinese media verplichtte een universiteit in het Chinese Xian zijn technologiestudenten om als stagiair voor Foxconn in Yantai te gaan werken. Wie daar niet op in ging, kreeg geen diploma. Sommige studenten verklaarden dat ze elf uur per dag moesten werken.

Foxconn geeft nu toe de eigen regels overtreden te hebben. “Na de recente beschuldigingen over het werkschema van stagiairs in onze vestiging in Yantai, hebben we een intern onderzoek gevoerd en vastgesteld dat er incidenten zijn geweest waarbij onze code over overuren en nachtwerk niet gerespecteerd werd”, luidt het in een mededeling.

Foxconn zegt dat het nu maatregelen heeft genomen om dit te verhelpen.

Het is niet de eerste keer dat de onderneming onder vuur komt te liggen. Eerder hadden mensenrechtenorganisaties Foxconn al aangeklaagd omdat er sinds 2010 al dertien werknemers zelfmoord hadden gepleegd wegens te zware werkomstandigheden in het bedrijf. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content