Apple lost iMessage-probleem na jaren op: gedaan met verloren sms’jes?

© Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Apple komt met een tool die een oplossing biedt voor een jarenlang aanslepend probleem met iMessage, dat maakt dat ex-iPhone-klanten bepaalde sms’jes niet aankrijgen.

Sinds 2011 kampen vele ex-iPhone-klanten (die overgestapt zijn op een ander besturingssysteem) met het probleem dat ze bepaalde sms’jes verstuurd door iPhone-gebruikers nooit aankrijgen.

Dat komt omdat deze berichten als iMessages verstuurd worden in plaats van als normale berichten, en ze daardoor niet afgeleverd worden op toestellen die geen iOS draaien.

Groepsrechtszaak

Apple liet dit jarenlang begaan, totdat er enkele maanden geleden een groepsrechtszaak tegen de tech-gigant werd aangespannen en het bedrijf beloofde met een oplossing te zullen komen.

Telefoonnummer ontkoppelen

Die oplossing is er nu eindelijk. Apple heeft, in alle stilte, een tool uitgebracht waarmee je jouw telefoonnummer onmiddellijk kunt ontkoppelen van iMessage, zo merkte een Reddit-gebruiker volgens technologiesite The Verge op. Al wat je moet doen is je nummer in de tool invoeren. Je krijgt vervolgens een bevestigingscode die je in het venster van je browser dient te typen, en klaar.

Betere transitie van iOS naar andere apparaten

Als je niet geregeld tussen verschillende apparaten switcht, lijkt dit een nutteloze tool. Maar voor mensen die wel vaak afwisselen, zou de transitie van iOS naar andere besturingssystemen hierdoor aanzienlijker eenvoudiger moeten worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content