“Apple Maps drie keer minder accuraat dan Google Maps in VS”

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Gebruik je Apple’s kaarten-applicatie in de VS, dan loop je drie keer meer risico om verdwaald te raken dan met Google Maps. In het Verenigd Koninkrijk bedraagt de foutenmarge van de app zelfs dertig procent. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse CrowdFlower.

Gebruik je Apple’s kaarten-applicatie, dan loop je drie keer meer risico om verdwaald te raken dan met Google Maps. In het Verenigd Koninkrijk bedraagt de foutenmarge van de app zelfs dertig procent. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse CrowdFlower.

De Amerikaanse start-up CrowdFlower wilde achterhalen in welke mate Apple Maps minder betrouwbaar is dan Google’s mobiele navigatieservice. CrowdFlower selecteerde willekeurig 1000 bedrijven uit de VS en 100 uit het Verenigd Koninkrijk, en ging na of je ze kan terugvinden op de virtuele kaarten van Apple en Google, en of ze zich ook op de juiste locatie bevonden.

Apple Maps wist 75 procent van de Amerikaanse bedrijven terug te vinden, en slechts 50 procent van de Britse. Op Google Maps kwam ongeveer 90 procent van zowel de Amerikaanse als de Britse bedrijven op de kaart voor.

Ruim 30 procent (!) van de bedrijven in het Verenigd Koninkrijk werd op de verkeerde plek afgebeeld op Apple’s kaart. In de VS is de foutenmarge kleiner, maar zit de app er ook nog 3,4 procent van de tijd naast. Google heeft slechts een foutenmarge van om en bij de 1 procent.

Gelukkig voor iPhone-bezitters is Google Maps intussen weer verkrijgbaar in Apple’s App Store.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content