‘Apple presenteert nieuwe iPhone op 10 september’

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Apple zou op 10 september een speciaal evenement organiseren waar een nieuwe iPhone – de iPhone 5S en/of de vermeende iPhone 5C – voorgesteld zal worden. Dat beweert technologiesite AllThingsD.

Op dinsdag 10 september gaat Apple volgens AllThingsD – een bron die al vaker iPhone-lanceringen juist voorspelde – een nieuwe iPhone boven de doopvont houden. Het gaat wellicht om de iPhone 5S, een variant die qua uiterlijk sterk zal gelijken op de iPhone 5, maar die volgens geruchten ook een vingerafdruksensor en een betere camera van 12 megapixels en dual-flash zal meekrijgen.

iPhone 5C Mogelijk wordt er ook een goedkopere versie van de iPhone gepresenteerd: de vermeende iPhone 5C, die volgens de geruchten vervaardigd wordt uit plastic en beschikbaar komt in verschillende kleuren.

Dat Apple uitgerekend op 10 september een iPhone-event organiseert, houdt steek. Zo kan de technologiereus media-aandacht afsnoepen van concurrenten als Samsung en HTC, die rond dezelfde tijd nieuwe hardware zullen voorstellen op de elektronicabeurs IFA 2013.

Vorig jaar werd de iPhone 5 op 12 september boven de doopvont gehouden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content