Apple stelt iPhone 3G voor

Zoals verwacht heeft Steve Jobs, ceo van Apple, gisterenavond een snellere én goedkopere versie van de iPhone voorgesteld. De iPhone 3G zal vanaf half juli verkrijgbaar zijn in 22 landen waaronder België.

Zoals verwacht heeft Steve Jobs, ceo van Apple, gisterenavond een snellere én goedkopere versie van de iPhone voorgesteld. De iPhone 3G zal vanaf half juli verkrijgbaar zijn in 22 landen waaronder België.

“Slechts één jaar na de introductie van de iPhone komen we nu met de nieuwe iPhone 3G, die twee keer zo snel is en de helft minder kost”, pochte Steve Jobs, ceo van Apple, tijdens de voorstelling van het nieuwe device. De relatief lage snelheid van de mobiele internetverbinding in de eerste versie (EDGE) was een veelgehoord minpunt – voornamelijk bij Europese gebruikers waar snellere UMTS-netwerken ondertussen al wijdverspreid zijn. De nieuwe iPhone 3G – met ondersteuning van de snelle 3G-update HSDPA – zou ook een stuk goedkoper worden. Het instapmodel met 8 gigabyte geheugen zal in de Verenigde Staten 199 dollar kosten. Wie dubbel zo veel opslagruimte wil, moet daar 299 dollar voor over hebben. In beide gevallen hangt er ook een tweejarig telefooncontract bij de Amerikaanse telecomprovider AT&T aan vast – koppelverkoop die in België voor alle duidelijkheid nog steeds niet toegelaten is.

Belangrijker nog dan de prijs, is de ondersteuning voor Microsoft Exchange ActiveSync. Dit zorgt ervoor dat zakelijke gebruikers via de iPhone 3G de e-mails van hun bedrijfsaccount kunnen controleren. Met de toevoeging van deze mogelijkheid hoopt Apple definitief te kunnen inbreken op de zakelijke markt en marktaandeel van de Blackberry (Research in Motion) in te pikken. De iPhone 2.0 software die in het nieuwe toestel zit, laat bovendien ook toe om (door Apple goedgekeurde) applicaties van andere bedrijven te installeren. Gebruikers van Cisco IPsec VPN kunnen bijvoorbeeld ook via deze iPhone versleutelde toegang tot hun bedrijfsnetwerk krijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content