Apple verkoopt meer iPhones, Microsoft voelt overname Nokia

© Belga

Apple heeft de verkoop van iPhones opnieuw zien stijgen, alsook zijn winst en omzet. Bij Microsoft is de nettowinst gedaald, onder meer als gevolg van de overname van Nokia’s mobiele tak.

Apple zag in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de verkoop van iPhones stijgen, alsook de winst en omzet. Bij concurrent Microsoft daalde de nettowinst in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar, onder meer als gevolg van de overname van de gsm- en smartphonetak van Nokia.

Apple en Microsoft hebben cijfers gepubliceerd van het kwartaal dat eind juni afliep. Apple meldde onder meer een wereldwijde verkoop van 32,5 miljoen iPhones, tegenover 31,2 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De omzet van de tech-gigant uit Cupertino kwam uit op 37,4 miljard dollar (+6 procent). De winst klokte ruim 12 procent hoger af op 7,75 miljard dollar.

Microsoft hield onder de streep 4,6 miljard dollar (3,4 miljard euro) over. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog bijna 5 miljard. Exclusief de resultaten van Nokia zou de winst 0,63 dollar per aandeel zijn geweest, inclusief is dat 0,55 dollar per aandeel. De omzet bedroeg 23,4 miljard dollar, een stijging met 3,5 miljard dollar.

Nokia boekte in de afgelopen periode een verlies van 692 miljoen dollar.

Microsoft maakte afgelopen week nog bekend 18.000 banen te schrappen bij een omvangrijke herstructurering. De meeste banen verdwijnen bij Nokia. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content