‘Apple Watch goed voor 1 miljoen bestellingen’

© Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Onderzoekers en analisten ramen het aantal vooraf bestelde Apple Watches op zo’n 1 miljoen stuks: volgens de ene geldt dat aantal voor de eerste verkoopdag en voor de VS alleen, volgens de andere voor het hele openingsweekend en voor alle negen markten waar het horloge reeds te bestellen is.

Bijna 1 miljoen mensen bestelden een Apple Watch op de eerste dag van de voorverkoop, zo beweert het onderzoeksbureau Slice Intelligence op basis van digitale aftreksels afkomstig van online shoppers in de VS.

‘Goedkoopste Apple Watch Sport het meest in trek’

957.000 Amerikaanse klanten bestelden vrijdag, op de eerste dag van de voorverkoop, een horloge van Apple, beweert Slice Intelligence.

Elke koper haalde gemiddeld 1,3 smartwatches in huis en spendeerde daar gemiddeld 503,83 dollar per stuk aan.

Ruim 60 procent van de consumenten verkoos de goedkoopste uitgave, de Apple Watch Sport. De kleinste versie, van 42 millimeter, was het meest in trek. En van alle sportbandjes ging het zwarte het vlotst over de virtuele toonbank, aldus Slice Intelligence.

Beursanalist: ‘Wereldwijd 1 miljoen stuks besteld in hele openingsweekend’

Ook beursanalist Cowen and Co. spreekt van ongeveer 1 miljoen bestelde stuks, maar dan wel voor alle negen markten en voor het gehele openingsweekend.

Apple zelf heeft geen verkoopcijfers vrijgegeven.

De Apple Watch is op 10 april in voorverkoop gegaan en zal op 24 april fysiek verkrijgbaar zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content