Apple wil dit jaar 40 miljoen stuks van iPad 3 bouwen

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Uit gelekte cijfers van de bestellingen van schermen voor de ‘Apple iPad 3’ blijkt dat het bedrijf dit jaar alleen al 40 miljoen stuks van de nieuwe tablet wilt bouwen. Dat schrijft de Aziatische website Digitimes op basis van bronnen in de toeleveringsketen van Apple. Onder meer Sharp en LG Display worden genoemd als schermenleveranciers. Het gaat om 9,7 inch-QXGA-schermen met een resolutie van 2.048 op 1.536 pixels. De levering van die schermen is begonnen in het laatste kwartaal van 2011 met een bestelling van nog geen miljoen stuks.

Uit gelekte cijfers van de bestellingen van schermen voor de ‘Apple iPad 3’ blijkt dat het bedrijf dit jaar alleen al 40 miljoen stuks van de nieuwe tablet wilt bouwen.

Dat schrijft de Aziatische website Digitimes op basis van bronnen in de toeleveringsketen van Apple. Onder meer Sharp en LG Display worden genoemd als schermenleveranciers. Het gaat om 9,7 inch-QXGA-schermen met een resolutie van 2.048 op 1.536 pixels.

De levering van die schermen is begonnen in het laatste kwartaal van 2011 met een bestelling van nog geen miljoen stuks. In eerste kwartaal van dit jaar zullen dat er al 6 à 7 miljoen zijn om in het derde kwartaal 10 miljoen te bereiken. Over heel 2012 zal Apple ongeveer 40 miljoen iPad 3-schermen bestellen. Dat cijfer geeft natuurlijk ook een indicatie van hoeveel nieuwe iPads het bedrijf dit jaar wilt verkopen. Verwacht wordt dat Apple de nieuwe iPad zal lanceren in maart van dit jaar.

In de loop der komende kwartalen wordt de bestelling van het aantal iPad 2-schermen (XGA) afgebouwd van de piek van 16 miljoen stuks in het derde kwartaal van 2011 naar 7 à 8 miljoen in het tweede kwartaal van 2012. In totaal zal Apple nog zo’n 25 miljoen iPad 2-schermen bestellen in 2011, bijna de helft van het aantal schermen voor de nieuwe iPad.

Een andere mogelijkheid is dat die hoger genoemde ‘iPad 2’-schermen ook zouden dienen voor een nieuwe, goedkopere iPad, die naast de meer ‘high-end’ iPad 3 zou worden gelanceerd. Al kan u die laatste zin beschouwen als pure speculatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content