Apple’s iOS 10.3 is beschikbaar: dit zijn de voornaamste nieuwigheden

© Reuters

Apple maakt de laatste versie van zijn mobiele besturingssysteem beschikbaar voor het publiek. Het gaat om een tussenupdate met geen al te grote veranderingen. Toch zijn er een paar interessante nieuwtjes.

Het voornaamste probleem dat aangekaart wordt in de nieuwe update is dat Apple’s draadloze oortjes, de Airpods, gemakkelijk te verliezen zijn omdat ze zo klein zijn. Je Airpods vinden zal nu een feature worden binnen de ‘Zoek mijn iPhone’-app. Daar kan je de laatst bekende locatie van je Airpods op een kaartje bekijken. Als je iPhone zich binnen Bluetoothbereik van de oortjes bevindt, kan je ze ook een fluittoon laten spelen om ze makkelijker terug te vinden.

Verder zijn er ook enkele handige shortcuts toegevoegd aan Carplay zoals gemakkelijkere toegang tot media, communicatie en reisapps. Siri kan vanaf nu gebruikt worden om rekeningen te betalen, de status van betalingen te controleren en autoritten op te vragen via apps zoals Uber. Gehuurde films kan je nu op al je apparaten bekijken.

Onder de motorkap vinden er ook een aantal veranderingen plaats. Apple stapt over naar het nieuwe Apple File System (AFPS), dat het oude bestandssysteem HFS+ moet vervangen. Concreet betekent dit dat er misschien wat opslagruimte vrijkomt op je Apple-apparaat. Andere voordelen hiervan zijn het sneller opstarten, sneller laden van apps en een betere encryptie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content