Aptare helpt de opslag verminderen
Met versie 9 van zijn StorageConsole zorgt Aptare ervoor dat de boomende opslag beperkt blijft dankzij een beheer- en reportingtool.
Met versie 9 van zijn StorageConsole zorgt Aptare ervoor dat de boomende opslag beperkt blijft dankzij een beheer- en reportingtool.
In de meeste bedrijven heeft het opslagvolume de neiging om tot 50% per jaar te stijgen, maar Aptare zou de groei van de opgeslagen capaciteit met ongeveer de helft kunnen verlagen. Soms voeren de ondernemingen deduplicatie- en thin provisioning- en zelfs virtualisatieoplossingen in om de snelle opslaggroei te beperken (of liever de capaciteit ervan te optimaliseren). Aptare stelt echter een benadering voor die gebaseerd is op een suite van tools om de capaciteit te beheren, analyses te maken van de opgeslagen bestanden en reportingtools. “Tegenwoordig gebruikt de opslagbeheerder vooral Excel-spreadsheets om de groei van de opslag te begrijpen, maar die tool is niet echt geschikt”, aldus Nigel Houghton, Regional Sales Manager EMEA. Hij betreurt het dat bedrijven geen specifiek budget uittrekken voor de reporting van de opslag.
De dynamische opslagbeheertool StorageConsole, die werd voorgesteld in versie 9 ter gelegenheid van Storage Networking World in Frankfurt, ondersteunt voortaan nieuwe tier 1 platformen (meestal EMC, Dell, IBM, HP, HDS, NetApp, Oracle/Sun). De tool heeft nu een gebruiksvriendelijkere grafische interface en kan worden geïntegreerd met cloud storage. Via een portal kan de klant gebruik maken van de ervaring van andere klanten om zijn opslaganalyse te verbeteren en dus betere beslissingen te nemen.
Aptare brengt zijn aanbod op de markt via een OEM-overeenkomst met HDS en een netwerk van VAR’s. Zycko sloot onlangs een pan-Europees distributieakkoord. Bij ons werkt de onderneming nauw samen met Neoria, dat vooral gespecialiseerd is in back-uparchitecturen. Bovendien vormen leveranciers van internetdiensten een belangrijk doelwit, met een white label-aanbod. De Excel-spreadsheet is nog altijd de grootste concurrent van Aptare, maar de tier 1 storage-leveranciers stellen ook hun eigen aanbod voor SRM of storage resource management voor (soms zelfs met meerdere constructeurs), om nog maar te zwijgen van Virtual Instruments of Storage Fusion.
Tot slot hoopt Aptare tegen het eind van het jaar zijn eerste contract in België te ondertekenen met ING (dat al klant is in Nederland), terwijl Belgacom het product al heeft uitgetest.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier